Šeimininkėms 19 taškų pelnė Beata Gorban, 18 – Rūta Kubertavičienė, 16 – Kotryna Kontautaitė. Alytaus komandoje nesulaikomai žaidė Jekaterina Kovalskaja. Jos sąskaitoje – net 37 taškai. 23 taškus surinko Gerda Grudzinskaitė, 9 – Akvilė Sebežiova.

„Žinoma, emocijos pačios geriausios. Ne paslaptis, jog „Prekyba-Parama“ yra tituluota komanda ir prieš tokią ekipą laimėti visada yra smagu. Žaidimas buvo labai banguotas, tiek mes, tiek priešininkės darėme daug savo klaidų. Lemiamose atkarpose mums pasisekė labiau. Galbūt tokiomis akimirkomis buvome labiau susikaupusios“, – įspūdžiais dalinosi B. Gorban.

Praėjus mažiau nei parai, VU tinklininkės vyko į Kauną ir žaidė su vietos LSU ekipa. VU iškovojo dar vieną pergalę 3-0 (25:19, 26:24, 25:23).

Vilnietėms po 10 taškų pelnė Milda Vencevičiūtė ir R. Kubertavičienė, 9 – K. Kontautaitė. LSU gretose 11 taškų surinko Miglė Šidlauskaitė, 9 – Kamilė Kandrotaitė.

„Šios rungtynės turėjo savų niuansų. Kauno komanda mums yra gerai žinoma priešininkė, kartu žaidžiame ir studentų lygoje. Po 5 setų šeštadienį, su kaunietėmis buvo sunkiau žaisti dėl nuovargio, tačiau žaidėme susikaupusios ir pavyko laimėti per tris setus.

Su 11 taškų VU tapo vienvalde čempionato lydere. Tiesa, komandos šiuo metų yra sužaidusios skirtingą skaičių rungtynių.

„Manau, kad šių metų mūsų forma nėra išskirtinė. Sportuojame kaip ir visada. Galbūt šį sezoną labiau sustiprėjo komandoje dvasia, nes kasmet turime vis naujų studentiškų veidų, tai reikia laiko priprasti vienai prie kitos. Rungtynės su Alytaus komanda parodė, kad galime kautis su Baltijos lygos ekipomis bei siekti prizinės vietos TOP SPORT Lietuvos čempionate. Tą ir bandysime daryti“, – pridūrė B. Gorban.

„Prekyba-Parama“ po netikėto pralaimėjo atsitiesė sekmadienį, kai namuose 3-0 (25:19, 25:17, 25:19) įveikė Vilniaus „SM Tauro-VTC“ komandą.

Nugalėtojoms 17 taškų pelnė J. Kovalskaja, 12 – G. Grudzinskaitė. Sostinės ekipoje rezultatyviausiai žaidė Ugnė Cibulskaitė (9 tšk.) ir Ignė Kalinauskaitė (8 tšk.).

Šeštadienį „SM Tauro-VTC“ tinklininkės savo aikštėje 3-0 (25:15, 25:12, 25:21) pranoko LSU ekipą.

Šeimininkėms 23 taškus pelnė U. Kalinauskaitė, 12 – Ieva Andrulytė. LSU komandoje po 5 taškus surinko Laura Simanavičiūtė ir Miglė Šidlauskaitė.

„Prekyba-Parama“ (4 tšk.) čempionate užima trečiąją vietą, „SM Tauras-VTC“ (3 tšk.) – ketvirtąją, o LSU (0 tšk.) – šeštąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)