A. Schmidt Vokietijos lengvojoje atletikoje yra žinomas vardas, tačiau labiau ne dėl rezultatų, o dėl kerinčios išvaizdos.

Kai mergina vieno JAV žurnalo buvo išrinkta seksualiausia pasaulio sportininke, vokietės „Instagram“ paskyra išsipūtė iki 1,6 mln. gerbėjų.

Ir ji neslepia, kad iš to galima uždirbti gerus pinigus. Kita medalio pusė – ne itin palankūs sportiniai rezultatai, kurie kol kas neleidžia jai tikėtis vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Dėl ilgesnės pertraukos dėl traumos vėl varžybų ritmo ir geros sportinės formos ieškanti A. Schmidt vieną stadiono ratą įveikė per 53,88 sek., tačiau tai dar toli gražu ne tas rezultatas, su kuriuo ji pretenduotų į 4x400 m šalies estafetės rinktinę.


Berlynietė kol kas netiki, kad jai pavyks prasibrauti į pasaulio elitą ir savo ateitį po truputį piešia be stadiono bėgimo takelio.

„Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad esu beveik įsitikinusi, jog savo gyvenime nenubėgsiu 400 m per mažiau nei 50 sek., nesvarbu, kiek daug ir sunkiai treniruosiuosi, – „Sky“ kalbėjo ji. – Tai man neįmanoma, tai neįtikėtinai greitas laikas“.

Su geriausiu savo laiku (52,21 sek.), pasiektu pernai, A. Schmidt šiuo metu yra išplėstiniame Vokietijos rinktinės kandidatų bėgti 400 m distanciją sąraše.

Susimąstyti bėgikę verčia ir galima nesąžininga konkurencija: „Vokietijoje, laimei, mes esame labai dažnai testuojami dopingo kontrolės, turime labai griežtas taisykles. Tačiau taip yra ne kiekvienoje šalyje. Dėl to labai gaila, nes nežinia, kokias medžiagas vartodamos eina prie starto linijos kitos atletės“.

Geriausias pavyzdys, anot leidinio sport1.de, Bahreino atstovė Salwa Eid Naser, kuri 2019 metais triumfavo pasaulio čempionate 400 m nubėgusi per 48,14 sek. Ją nuo vokietės skiria „šviesmečiai“. Viena detalė vis dėlto verčia sunerimti – iš Nigerijos kilusi bėgikė triskart praleido susitikimą su dopingo kontrolieriais ir iki šiol dėl to nesulaukė bausmės.

Praėjusių metų rudenį A. Schmidt prikaustė savo gerbėjų dėmesį mestu iššūkiu 2014 metų pasaulio futbolo čempionui Mattsui Hummelsui. Kaip baigėsi lengvaatletės ir futbolininko lenktynės, galite pamatyti vaizdo įraše:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)