Puikią sportinę formą rodė Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis (120 kg). Sunkiasvoris iš Lietuvos įveikė keturis varžovus. Po tris pergales iškovojo Londono olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius (84 kg) ir pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis (96 kg). Po du varžovus įveikė olimpietis Edgaras Venckaitis (66 kg) ir Europos jaunimo čempionato prizininkas Ramūnas Dagys (60 kg). Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniams Eivydui Sekus (74 kg) ir Justui Petravičiui (55 kg) teisėjai rankas į viršų kėlė po vieną kartą.

JAV spauda daug dėmesio skyrė Johno Holmo pergalei prieš A. Kazakevičių.

2003 metais J. Holmas buvo apkaltintas išprievartavimu ir nuteistas dešimčiai metų. Tačiau 2010 metais J. Holmas paleistas ankščiau laiko iš Anamosos pataisos namų. Po septynių metų praleistų kalėjime, J. Holmas greitai susigrąžino sportinę formą ir tapo kelių tarptautinių turnyrų prizininku. Šiuo metu J. Holmas yra JAV rinktinės lyderis (svorio kategorija iki 84 kilogramų).

Be sportinių ambicijų J. Holmas kupinas ryžto įrodyti, kad buvo klaidingai apkaltintas. Žurnalistas Kyle Klingmanas įsitikinęs, kad Jordanas buvo nereikiamu metu nereikiamoje vietoje, tai yra, jis tapo aplinkybių auka.

Tuo tarpu A. Kazakevičius pralaimėjimo nesureikšmino. „Visų pirmą tai mano pirmi žingsniai sunkesniame svoryje. Be to, žinojau tą ažiotažą dėl amerikono nekaltumo. Jis publikos numylėtinis. Manau, teisėjams buvo sunku atsilaikyti prieš žiūrovų spaudimą. Tegul pasidžiaugia. Kelyje į Rio bus tų varžybų – dar pamatysim kas ką“, – pasakojo vilnietis.

Po varžybų šalies rinktinė iki sausio mėnesio pabaigos treniruosis JAV olimpiniame centre, o po to startuos tarptautiniame Dave Schultzo Memorial turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)