„Viskas vidutiniškai. Oro sąlygos vidutiniškos, rezultatas irgi vidutiniškas. Tikėjausi geriau, kad gal pavyks užkabinti 68-69 metrus. Jaučiu, kad dar truputį trūksta praktikos, kad galėčiau mesti toli nelipdamas iš sektoriaus. Reikia varžybinio treniruotumo“, – konstatavo A. Gudžius.

Anot jo, tokio rezultato net ir tarptautinėse varžybose dažnai užtenka, kad patektum į prizininkų trejetuką. „Panašiai ir Deimantinėje lygoje buvo – pradėjau su 63, o baigiau – su 66. Sau parašyčiau stiprų septynetą, nes sezonas tik prasideda, labai daug bangavimo, vieną dieną galiu mesti 69 metrus, kitą – 65. Ir šiandien buvo metimų, kai mėginau ieškoti stabilumo, o ne siekti maksimalių rezultatų.

Treniruotėse kitas ritmas, ten nėra problemų mesti diską 67-68 metrus. Varžybos – visai kita patirtis, tenka ilgiau pastovėti sektoriuje, laukti savo metimo. Bet reikia ir tokių varžybų, reikia ir prastų metimų, kad galėtum psichologiškai treniruotis, susitvarkyti su iššūkiais“, – samprotavo devintą kartą LLAF taurės varžybose triumfavęs A. Gudžius.

Rimtą iššūkį tituluotam priešininkui LLAF taurės varžybose metė M. Alekna. Nusviedęs diską 64.20 m jis pagerino asmeninį rekordą ir užėmė antrą vietą. Toks 22-ejų sportininko pasirodymas pradžiugino ir A. Gudžių. Jo teigimu, vyriausias Virgilijaus Aleknos sūnus pajėgus diską nuskraidinti ir 67 metrus, o tai reikštų, kad pasaulio lengvosios atletikos čempionate startuotų net trys Lietuvos disko metikai.

„Nenorėčiau uždėti spaudimo Martynui, bet jis tikrai pajėgus, matosi, kad gali mesti ir 66 metrus. Visgi situacija su pasaulio čempionato normatyvais yra tragikomiška. Į pasaulio čempionatą pateks 67 metrus diską nusviedę sportininkai. Tokį normatyvą įvykdys 8-10 žmonių, iš jų nemažai bus vienkartinių šūvių.

Jaunimui patekti į pasaulio čempionatą su normatyvu šansų labai mažai. O kad surinktų reitingo taškus pagal dabartinę sistemą, reikia varžybų užsienyje. Pakliūti į tas varžybas yra nežmoniškai sudėtinga, nes ten suvažiuoja aukščiausio lygio atletai. Tad dabar Martynas yra nepavydėtinoje situacijoje. Visgi tikiu, kad gerose sąlygose, su geru vėju, jis tikrai gali mesti ir 67. Aš tikrai linkiu jam švystelėti virš 67-ių, ir kad trispalvę pasaulio čempionate neštume trise“, – teigė A. Gudžius.

Artimiausiuose A. Gudžiaus planuose – startas Turku mieste vyksiančio „Continental Tour“ Auksinės lygos varžybose, o liepos pabaigoje pajėgiausiu Lietuvos disko metikus bus galima išvysti ir Palangoje.

„Turku mieste labai jaukus stadionas, puiki atmosfera, ten susirenka tūkstančiai žmonių pasižiūrėti varžybų, vyksta tikrai superinė šventė. Norėčiau, kad ir pas mus žmonės ateitų, padarytų šventę, nes dabar tai liūdna žiūrėti, stadione – kokie penki žmonės, jei sportininkų ir tėvų nebūtų, tai iš viso liūdesys, girdėtum kaip musės skraido. Todėl visus kviečiu į Lietuvos čempionatą, bilietų nėra, ateikit, pašvęsim kartu.

Tikiuosi, kad Lietuvos čempionate bus Mykolas Alekna ir jo brolis Martynas puikiai mėto diską, tikrai pamatysim gražią ir rimtą kovą bei gerus rezultatus“, – į liepos 28-30 dienomis Palangoje vyksiantį Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą kvietė A. Gudžius.

Andrius Gudžius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją