Kaip ir praėjusiais metais, Vilniaus 100 km bėgimo renginyje galės varžytis ne tik ultra maratonininkai. Be pagrindinės distancijos vyks ir 50 km bėgimas bei didelio populiarumo susilaukianti estafetė 10x10 km.

Vos prasidėjus registracijai į šį renginį, vienas pirmųjų apie dalyvavimą patvirtino praėjusių metų čempionas, planetos ir Europos 100 km bėgimo pirmenybių dalyvis Ruslanas Seitkalijevas.

Sportininkas praėjusiais metais 100 km trasą Vilniuje įveikė per 7 val. 8 min. 23 sek. ir beveik 2 min. aplenkė antrąją vietą užėmusį tautietį Evaldą Nausėdą. R. Seitkalijevas džiaugėsi galimybe startuoti savo gimtinėje.

„Lietuvoje bėgti 100 km man reiškia tikrai daug. Gal net daugiau nei bėgti užsienyje. Nors Lietuvoje tai nėra pasaulio čempionatas, bet čia yra sava šalis, savi žmonės, savi sirgaliai ar galiausiai ir savas oras.

Tai Vilniaus 100 km bėgimą padaro man labai laukiamą ir ypatingą. Be to, atsiranda ir daugiau motyvacijos – nesinori apvilti savo sirgalių. Kai bėgi pasaulio ar Europos čempionate, tave mato tik ištikimiausi gerbėjai, o kai bėgi Lietuvoje – tave mato visi“, – pasakojo R. Seitkalijevas.

Jau praėjusiais metais Vilniaus 100 km bėgimas tapo tarptautiniu. Tikimasi, kad kasmet šiame bėgime dalyvaus vis daugiau užsienio sportininkų. R. Seitkalijevas džiaugiasi, kad turi progą Vilniuje įrodyti, kad yra geriausias savo šalyje.

„Kita vertus, bėgimas Lietuvoje atneša ir didesnę atsakomybę, nes čia aš tarsi pasirašau sau nuosprendį – man negalima patirti fiasko. O fiasko čia man yra bet kokia vieta, išskyrus pirmąją. Užsienyje užtenka garbingai atstovauti Lietuvai ir to pakanka“, – kalbėjo ilgų nuotolių bėgikas.

R. Seitkalijevas prisipažino, kad Vilniaus 100 km bėgimas bus jam vienas svarbiausių startų šių metų kalendoriuje.

„Vilniaus 100 km bėgimas neabejotinai yra vienas svarbiausių metų startų, nes tai yra mano pagrindinė ir prioritetinė rungtyje. Svarbiausias metų startas – 50 km bėgimo pasaulio čempionatas Rumunijoje, kur su kitu garsiu Lietuvos maratonininku Andrejumi Jegorovu padarysime viską, kad pakovotume dėl prizinės vietos komandinėje įskaitoje.

Todėl Vilniaus 100 km bėgimą laikyčiau antru pagal svarbą šių metų startu“, – pridūrė R. Seitkalijevas.

Registracija į Vilniaus 100 km bėgimo renginius jau įsibėgėjo. Varžybų nugalėtojams ir prizininkams atiteks medaliai bei piniginiai prizai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją