Tad yra labai simboliška ir tikrai prasminga šias varžybas surengti dar vienoje sostinėje – etnografinio Lietuvos regiono – Dzūkijos (Dainavos) sostinėje Alytuje.

„Rūtos Meilutytės taurė 2015“ taip pat bus ir kuklus mėginimas įprasminti Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtus 2015 metus Etnografinių regionų metais. Dzūkija – nuoširdžių ir darbščių žmonių, legendinių didžiavyrių, pasišventusių Lietuvai partizanų, nuostabaus kraštovaizdžio ir ... vėjų papartėlių kraštas, kur, pasak iškiliojo Dzūkijos ir visos Lietuvos poeto Sigito Gedos:

„ ...po tais paparčiais
Tėviškėlė miega,
Tėviškėlė mano
Baltesnė už sniegą“.

„Rūtos Meilutytės taurės“ varžybas mielai globos ir mus visus saugos Alytaus miesto meras, buvęs Lietuvos garbingasis policijos generalinis komisaras, pats tikriausias dzūkas, Vytautas Grigaravičius.

Fondas, siekdamas švietėjiškų ir renginio dalyvių tautinę ir valstybinę savimonę palaikančių tikslų, mielai surengtų tradicines šeimų plaukimo estafečių varžybas ir kitose, istorinėse Lietuvos sostinėse – Trakuose ir Kernavėje, bet tuomet šeimoms tektų varžytis Galvės ežere arba Neryje... Na, plaukti gal ir nebūtų labai prabangu, bet neįprasta ir įdomu - tikrai! Žinoma, ne gruodžio mėnesį...

Betgi, kaip toli mus beskraidintų fantazijų sparnai, šį kartą, „ar tai snigtų, ar tai lytų“, prašome, atvažiuoti į Alytų, į Alytaus sporto ir rekreacijos centrą, kur jūsų lauks džiugiai susirūpinę „Rūtos Meilutytės taurės“ organizatoriai, labai dėmesingi ir nuoširdžiai malonūs šio centro darbuotojai labai atlaidžiai griežti varžybų teisėjai, „Taurės“ akys ir ausys - filmuojantys, fotografuojantys, komentuojantys ir renginį aprašantys žurnalistai – ketvirtoji Lietuvos valdžia.

Nugalėtojų lauks stiklo menininkų Indrės Stulgaitės–Kriukienės ir Remigijaus Kriuko pagamintos dailios taurės šeimų komandoms – prizininkėms, specialūs prizai Didžiajai šeimai, jauniausiajam ir vyriausiajam varžybų dalyviams, plaukimo kostiumų ir sporto inventoriaus gamintojos „Arenos“ puikiausios aprangos aktyviam poilsiui ir sportui gamintojos AB „Audimo“ ir kitų rėmėjų dovanos.

„Rūtos Meilutytės taurės“ rėmėjo naštos, kaip ir praėjusiais metais, ėmėsi UAB „Birštono mineraliniai vandenys“, gaminantys mineralinį vandenį visai šeimai „Akvilę“, kad renginį nuoširdžiai ir nesavanaudiškai remia lietuviškas mažų kainų degalinių tinklas UAB EMSI, kokybiškiausio šokolado ir skaniausių saldainių fabrikas UAB „Rūta“, mielai viešina nacionalinis transliuotojas LRT, didžiausias Lietuvos naujienų portalas DELFI, Kauno dienraštis „Kauno diena“, Alytaus leidinys „Alytaus naujienos“ ir Marijampolės savaitraštis „Miesto laikraštis“.

Kaip ir kiekvienais metais, visiems varžybų dalyviams renginio organizatoriai dovanos „Rūtos Meilutytės taurės“ marškinėlius ir plaukimo kepurėles, kurias pagamins ir į Lietuvą atskraidins „Arena“ specialiai šioms varžyboms.

Varžybų organizatoriai, įteikę šeimoms-nugalėtojoms taures ir specialiuosius prizus bei varžybų rėmėjų dovanas, kantriausius dalyvius ir renginio svečius pakvies į UAB „Alvintra“ kavinę „Intra“ Alytaus sporto ir rekreacijos centre, kurios kolektyvas tikrai gerai žino, kad gera nuotaika ilgai sotus nepribūsi, o visus ne tik išalkusius bet ir ištroškusius kava bei arbata mielai vaišins karštų gėrimų ir jų ruošimo technologijų ekspertė UAB „Amoka“.

Keletą padėklų gardžiausių pasaulyje spurgų alytiškiams perduos įžymioji Kauno Laisvės alėjos „Spurginė“.

Taigi kviečiame Lietuvos šeimas varžyboms registruotis LRT tinklapyje lrt.lt/plaukimas/ ir dalyvauti „Rūtos Meilutytės taurės“ varžybose!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)