Pirmasis naujos kadencijos JSRK posėdis, kuriame bus renkamas pirmininkas, turėtų įvykti ketvirtadienį.

Neoficialiais duomenimis, susitarta, kad valdantieji palaikys K. Smirnovo kandidatūrą. Bet pats Seimo naujokas DELFI teigė nenorintis užbėgti įvykiams už akių ir savęs komisijos pirmininku dar nevadino.

„Kol kas esu tik komisijos narys. Gyvenime visko būna, per parą daug kas gali pasikeisti“, – sakė K. Smirnovas.

Nauja valdančioji koalicija, diriguojama rinkimus triuškinančia persvara laimėjusių „valstiečių“, išties keliskart keitė nuomonę, svarstydama personalijų klausimus. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę Seimas biudžeto ir finansų komiteto pirmininku buvo pradėjęs tvirtinti „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus kandidatūrą, bet vietoje jo galiausiai pasirinktas kandidatu į finansų ministrus anksčiau įvardytas Stasys Jakeliūnas.

Paklaustas, ar yra numatęs darbų, kuriuos sporto labui turėtų kuo greičiau atlikti naujasis parlamentas, K. Smirnovas teigė, kad skubai reikalo nėra, bet sportui esą bus skiriama daugiau dėmesio.

„Klausimų yra. Dabar susitinkame su įvarių judėjimų, sąjungų, valstybės institucijų vadovais, aptariame jų požiūrį. Bus sudarytas planas, jis bus įtrauktas į Vyriausybės programą. Viskas bus ateityje“, – dėstė parlamentaras, tiesiai neatsakęs į klausimą, ar ketinama koreguoti sportui numatytus kitų metų valstybės biudžeto asignavimus.

Antradienį Seimas JSRK sudarė iš 17 narių. Komisijoje dirbs 9 valdantieji, 7 opozicijoje likusių partijų atstovai ir vienas formaliai opozicija nepasiskelbusios lenkų rinkimų akcijos delegatas.

Jaunimo ir sporto reikalus parlamente spręs „valstiečiai“ K. Smirnovas, Dainius Kepenis, Valerijus Simulikas, Valius Ąžuolas, Aurimas Gaidžiūnas, Jonas Jarutis ir Gediminas Vasiliauskas, socialdemokratai Mindaugas Bastys ir Raminta Popovienė, konservatoriai Sergejus Jovaiša, Vytautas Kernagis, Edmundas Pupinis ir Monika Navickienė, liberalai Virgilijus Alekna ir Jonas Liesys, „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius, lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius.

Praėjusios kadencijos Seime JSRK iš pradžių vadovavo spalį Anapilin iškeliavęs socialdemokratas Juras Požela. Kuomet praėjusį pavasarį jis buvo paskirtas sveikatos apsaugos ministru, JSRK pirmininku tapo kitas socialdemokratas Vidas Mikalauskas.

Primename, kad K. Smirnovas į Seimą buvo išrinktas Vilkaviškio apygardoje. Antrame rinkimų ture 40-metis šakiškis minimalia persvara netikėtai aplenkė premjerą Algirdą Butkevičių.

Iki tol jis tris kadencijas ėjo Šakių rajono tarybos nario pareigas. Prieš prisidėdamas prie valstiečių ir žaliųjų, K. Smirnovas buvo Artūro Zuoko vadovautos Liberalų ir centro sąjungos atstovas.

Seimo naujokas išgarsėjo praėjusiame dešimtmetyje, kuomet ėmė dalyvauti tarptautiniuose profesionalų mišrių kovos menų turnyruose. Skausmingais veiksmais parteryje pergales dažniausiai pasiekdavęs dziudo meistras į ringą paskutinį kartą kopė 2014 metais. Prieš tai jis buvo pristabdęs savo karjerą dėl per motociklo avariją patirtų traumų.

Prieš dvejus metus K. Smirnovas įkūrė ir ėmėsi vadovauti Lietuvos graplingo (mišrių imtynių) federacijai, iš kurios pasitraukė tapęs parlamentaru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)