Pirmąsias rungtynes Ukrainos klubas žaidė namų aikštelėje Diuseldorfe ir patyrė pralaimėjimą 23:27 (8:13). Varžovams pavyko pristabdyti „Motor“ atakų lyderį Ihorį Turčenko. Rezultatyviausias Europos lygos rankininkas pelnė 5 įvarčius. Iki tol I. Turčenko pelnomų įvarčių vidurkis buvo 8,5 per rungtynes.

„Nesusiklostė pirmas kėlinys. Jaunai komandai dar trūksta tokio lygio varžybų patirties ir pasitikėjimo savo jėgomis. Per pirmą kėlinį padarėme net dešimt techninių klaidų ir tai yra per daug, kovojant su tokio lygio varžovais.

Po pertraukos vyrai žaidė drąsiau, kokybiškiau ir niekuo nenusileido varžovams, – komentavo G. Savukynas. – Antras kėlinys įkvepia optimizmo, kad keturių įvarčių deficitą galima panaikinti atsakomosiose rungtynėse. Jeigu pavyks pagerinti žaidimą, jeigu bus daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, galime kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje.“

Atsakomosios aštuntfinalio rungtynės vyks po savaitės Našicėje.

Europos lygos aštuntfinalį labai sėkmingai pradėjo Vokietijos klubai. „Flensburg“ rankininkai svečiuose net 39:26 sutriuškino praėjusio sezono Europos lygos čempionę Lisabonos „Benfica“, „Goppingen“ išvykoje įtikinamai 36:29 nugalėjo Islandijos „Valur“ ekipą, o Berlyno „Fuchse“ svečių aikštelėje 28:23 įveikė Danijos „Skjern“ ekipą.

Skirtingai sekėsi Ispanijos klubams. „Bidasoa Irun“ namuose 30:27 pranoko Lisabonos „Sporting“, o „Granollers“ namuose 32:34 pralaimėjo Danijos „Skanderborg“ komandai. Prancūzijos „Montpellier“ svečiuose 36:30 įveikė Budapešto „Ferencvaroš“, o Šveicarijos „Kadetten Schaffhausen“ 38:32 nugalėjo švedų „Ystads IF“ septynetą.

Europos lygos pagrindiniame turnyre šį sezoną iš viso žaidė keturi klubai, savo gretose turintys lietuvių. Prancūzijos „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku, Austrijos Hardo „Alpla“ su Karoliu Antanavičiumi ir Ispanijos „Benidorm“ su Rolandu Bernatoniu, nepavyko įveikti grupių varžybų etapo ir iškovoti kelialapių į aštuntfinalį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją