Rezultatai:

Paprastų ir tradicinių lankų rungtyje buvo pagerinti du Lietuvos šaudymo iš lanko kvalifikaciniai rekordai jaunių ir suaugusių grupėse. Suaugusių rungtyje nenugalimas buvo ir pagerino šalies kvalifikacinį rekordą (528 taškai) Nerijus Švedas iš LSK Vilniaus klubo. Jis finale 7-1 nugalėjo tuo paties klubo sportininką Mindaugą Junevičių. Kovoje dėl bronzos dvikovoje susitiko taip pat LSK klubo nariai Vladimir Mosin ir Juozas Sedleckas. Dvikova baigėsi 7-1 Juozo Sedlecko naudai.

Paprastų ir tradicinių lankų jaunių rungtyje puikiai pasirodė Jolanta Dunovska iš LSK klubo. Jolanta Dunovska pagerino šalies kvalifikacinį rekordą (419 taškų) ir galutinėje įskaitoje užėmė 1 vietą. Ji finale 6-4 nugalėjo Austėją Mironaitę iš Molėtų. Trečią vietą iškovojo Aušrinė Raukštutė, ½ finalo 6-4 nugalėjusi Lauryną Paškevičių.

Olimpinių lankų suaugusių rungtyje, finale dėl pirmos vietos kovojo Vladas Šigauskas ir jo mokinys Lukas Lipkevičius iš Kauno šaudymo iš lanko asociacijos. Kova buvo įtempta ir tik po paskutinio šūvio 6-4 dvikova baigėsi Vlado Šigausko pergalę. Trečią vietą iškovojo Vilniaus Sietyno sporto mokyklos sportininkas Adamas Kovalevskij, kovoje dėl bronzos nugalėjęs Anete Kreicberga is Latvijos.

Olimpinių lankų jaunių rungtyje, pirmą vietą iškovojo Vilniaus miesto Sietyno sporto mokyklos sportininkė Juliana Semionova. Ji finalinėje dvikovoje 6-2 nugalėjo Antaną Barkauską iš LSK klubo. Dėl bronzos medalio kovojo LSK klubo jauniai Kristijonas Malakauskas ir Mantas Linka. Tik po papildomo šūvio išaiškėjo Kristijono Malakausko pranašumas.

Skriemulinių lankų grupėje finale kovojo Valerijus Denisovas iš LSK klubo ir Vilniaus Sietyno sporto mokyklos lankininkas Vilius Švedas. Daugiau patirties turintis Valerijus Denisovas nesulaukė didesnio varžovo pasipriešinimo ir 6-0 iškovojo pergalę. ½ finalo dvikovoje susitiko Alytaus miesto „Žaliasis lankas“ klubo nariai Ugnius Timinskas ir Inga Kizeliauskaitė. Dvikova baigėsi 6-2 Ugniaus Timinsko naudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)