Trakuose penktadienį ir šeštadienį didžiausias klausimas yra, kas sudarys vyrų porinę keturvietę, kurios įgula Poznanėje (Lenkija) pirmą kartą pasirodys oficialiose tokio rango varžybose.

Žygimantas Gališanskis, Vytautas Lapatiukas, Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius ir Martynas Džiaugys – keturi iš šių penkių vyrų turėtų sudaryti M4x įgulą.

Pirmoje šių metų regatoje, Pjediluke (Italija), buvo išbandyti du keturvietės variantai: pirmame rate komandoje buvo Ž. Gališanskis, V. Lapatiukas, D. Jančionis ir A. Adomavičius, o antrame D. Jančionį pakeitė M. Džiaugys. Sekėsi vienodai – abi įgulos laimėjo sidabro medalius.

Likusios vietos suaugusiųjų rinktinėje jau kaip ir rezervuotos – kol kas neturime irkluotojų, kurie nukonkuruotų Mindaugą Griškonį ar Liną Šaltytę, moterų ir vyrų dvivietes.

Milda Valčiukaitė su Donata Vištartaite varžybose Poznanėje bandys susigrąžinti 2013-ais laimėtą Europos čempionato auksą, o Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas į Lenkiją turėtų vykti su tikslu apginti pernai iškovotą Senojo žemyno auksą.

M. Griškonis pernai Europoje pasipuošė bronzos medaliu, o šiųmetis čempionatas jam bus jau 9-as karjeroje.

Jaunių klasės aiškus lyderis – Armandas Kelmelis. Pernai jis su Dovydu Nemeravičiumi pasaulio jaunių čempionate iškovojo sidabrą dvivietėje. Dovydas jaunių amžiaus grupę jau išaugo, tad Armandas greičiausiai į Europos pirmenybes vyks vienvietėje, nebent atsiras jo vertas porininkas.

Įrodyti savo pajėgumą ir pademonstruoti per žiemą ir pavasarį padarytą pažangą kontrolinėje komplektuojamojoje regatoje savaitgalį bandys apie 70 irkluotojų.

Jaunių čempionatas šiemet gegužės 23-24 dienomis vyks Čekijoje, Račise mieste, o suaugusiųjų pirmenybės po savaitės, gegužės 29-31 dienomis, vyks Poznanėje. Beje, pastarąsias varžybas tiesiogiai iš Lenkijos transliuos LRT televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją