Pasaulio ir Europos čempionai startuos Palangoje

Geriausi Lietuvos lengvaatlečiai varžysis Lietuvos čempionate. Palangos stadione išvysime pasaulio disko metimo čempioną Andrių Gudžių, Europos čempionę šuolininkę į aukštį Airinę Palšytę, šiais metais ne kartą Lietuvos rekordus gerinusius bėgikus Agnę Šerkšnienę ir Simą Bertašių. Po Lietuvos čempionato paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri dalyvaus rugpjūčio 7 dieną Berlyne prasidėsiančiame Europos čempionate.

„Visi geriausi Lietuvos lengvaatlečiai atvyksta į Palangą kautis dėl čempionų titulų ir rekordų bei galbūt paskutinės galimybės patekti į Lietuvos rinktinę ir vykti į Europos čempionatą“, - laidai „Lietuvos sportas“ sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Lietuvos čempionatą abi dienas rodys DELFI TV.

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, Palangos stadionas (Sporto g. 3)

Liepos 27 d. (penktadienis)
16:10 varžybų pradžia
20:30 varžybų pabaiga

Liepos 28 d. (šeštadienis)
14:15 varžybų pradžia
19:40 varžybų pabaiga

Lemiamos „Prezidento taurės“ kovos

Vieninteliame Lietuvoje vykstančiame profesionalų teniso ITF „Futures“ serijos turnyre penktadienį vyks vienetų varžybų pusfinalis ir dvejetų finalas. „Prezidento taurės“ pusfinalyje susitiks Italijos ir Didžiosios Britanijos atstovai. Vienas finalininkas paaiškėjo be kovos, juo tapo rusas Denisas Klokas. Dvejetų finale susitiks Brazilijos ir Olandijos poros.

„Puiki turnyro organizacija. Labai geri kortai. Net nėra ką lyginti su kitais turnyrais, kuriuose yra tekę dalyvauti“, - komentuoja Lietuvos tenisininkas Tadas Babelis.

„Prezidento taurės“ teniso turnyras, Bernardinų sodo teniso aikštynas (B. Radvilaitės g. 6C, Vilnius)

Liepos 27 d. (penktadienis)
11:00 vienetų turnyro pusfinaliai
13:00 dvejetų turnyro finalas

Liepos 28 d. (šeštadienis)
11:00 vienetų turnyro finalas

Dėl čempionų vardų varžysis Nidoje

Šeštadienį paaiškės Lietuvos paplūdimio futbolo čempionai. Nidoje vyks finalinis trečiasis Lietuvos čempionato turas, kuriame žais 8 komandos. Čempionate dominuoja Vilniaus ekipos. Net trys sostinės klubai pateko į geriausiųjų ketvertą ir kovos dėl titulo. Paplūdimio aikštelėje galima išvysti ir buvusius Lietuvos rinktinės futbolininkus – Mindaugą Kaloną, Nerijų Radžių, Ramūną Radavičių.

„Įdomus ir dinamiškas sportas. Daug įvarčių, neretai ir kurioziškų, daug smūgių „per save“. Tai tikrai „užkabina“, - vaizdo apžvalgoje sako jau trečius metus Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatuose žaidžiantis R. Radavičius.

Paplūdimio futbolo čempionatas, Nidos šiaurinis paplūdimys

Liepos 28 d. (šeštadienis)
10:30 varžybų pradžia
17:15 apdovanojimai

Paplūdimyje žais ir regbininkai

Klaipėdoje vyks jubiliejinis 20-asis Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas. Jame planuoja rungtyniauti 10 Lietuvos komandų ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos bei Rusijos. Pirmasis paplūdimio regbio turnyras taip pat vyko Klaipėdoje 1998 metais.

Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas, Smiltynės paplūdimys (Klaipėda)

Liepos 28 d. (šeštadienis)
10:00 varžybų pradžia

Į dangų kils sklandytuvai

Prasideda Lietuvos sklandymo čempionatas. Paluknio aerodrome sklandytuvai į orą kils kasdien nuo liepos 29 iki rugpjūčio 11 dienos. Priklausomai nuo oro sąlygų, varžybas planuojama kasdien pradėti 11 arba 12 val. Čempionate dalyvaus 30 sklandytojų. Šios varžybos yra svarbiausios Lietuvoje, nes pagal pasiektus rezultatus yra reitinguojami Lietuvos sportininkai, kurie dalyvauja svarbiausiose tarptautinėse varžybose.

Lietuvos sklandymo čempionatas, Paluknio aerodromas (Sklandytuvų g. 1, Paluknio kaimas, Trakų raj.)

Liepos 29 d. (sekmadienis)
11:00 varžybų pradžia

Gaus automobilių varikliai

Vilkyčių trasoje sekmadienį – net trejos varžybos. Sekmadienį čia vyks Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato II etapas, Baltijos šalių taurės II etapas ir Lenkijos čempionato IV etapas. Varžybose dalyvaus daugiau negu 70 lenktynininkų.

„Rallycross“ lenktynės, Vilkyčių trasa (Šilutės raj.)

Liepos 29 d. (sekmadienis)
9:00 treniruotės
10:00 kvalifikaciniai važiavimai
16:00 finalai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)