Šie metai Lietuvos akrobatinio skraidymo lakūnams, sporto meistrams, kaip niekada anksčiau, gausūs iššūkių, laukiančių aukščiausios klasės varžybose. 2016 metais Lietuvos akrobatinio skraidymo rinktinė dalyvaus pasaulio 12-ame standartinės (Advanced) kategorijos akrobatinio skraidymo čempionate Lenkijoje. Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos tarptautinės kategorijos teisėjai dalyvaus ne tik šiame čempionate, bet ir Europos aukščiausios (Unlimited) kategorijos akrobatinio skraidymo čempionate Čekijoje.

2016 metai sportininkams ypatingi ir tuo, kad šiais metais Lietuva mini akrobatinio skraidymo atkūrimo 50-metį, Šia proga bus pažymėta vasarą Nidoje vyksiančių akrobatinio skraidymo varžybų metu – renginyje susirungs stipriausi akrobatinio skraidymo meistrai. Varžybų ir parodomųjų skrydžių metu bus galima išvysti sportininkus, iš pasaulinių varžybų nuolat parsivežančius aukščiausius apdovanojimus: Jurgį Kairį, Eltoną Meleckį, Donaldą Bleifertą ir kitus.

Saugos seminaro metu, kuriame dalyvavo Alytaus, Kauno, Panevėžio, Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubų lakūnai, E. Meleckis, Igoris Gusčius ir Viktoras Kurbedis, pristatė technikos eksploatacijos ypatybes žemėje ir skrydžio metu, dalinosi patirtimi apie ypatingus atvejus ore bei jų kontrolę. Jurgis Kairys pasakojo apie pažintinius, parodomuosius akrobatinius skrydžius bei dalijosi patirtimi apie precizišką jų atlikimą.

Pasibaigus teorinei seminaro daliai prasidėjo praktiniai užsiėmimai, kurių metu lakūnai treniravosi atlikdami kontrolinius skrydžius. Kontrolinių skrydžių metu Jurgis Kairys, Eltonas Meleckis, Arvydas Kačanauskas ir Onutė Motiejūnaitė tikrino akrobatinio skraidymo lakūnų žinias bei įgūdžius po žiemos pertraukos.

„Skrydžio metu būna pasiekiamos ne tik technikos, bet ir žmogaus galimybių ribos, todėl yra labai svarbu mintinai žinoti procedūras, ką daryti ištikus nesklandumui ore ir kaip tinkamai kontroliuoti tokias situacijas. Ore kiekviena sekundė tampa lemtinga. Būtent todėl šie seminarai daromi kiekvieno sezono pradžioje“, - pasakoja Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Eugenijus Raubickas.

Seminare lankėsi bei sėkmingo sezono ir saugių skrydžių akrobatinio skraidymo sportininkams linkėjo Lietuvos aeroklubo prezidentas Gintaras Kalinauskas, kuris skrydžio su J. Kairiu metu išbandė firminę šio aukštojo pilotažo lakūno figūrą „Abrakadabra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)