Šiuo metu S. Bilis studijuoja Šiaurės Karolinos universitete, kuriame ir treniruojasi kartu su universiteto komanda. Talentingo plaukiko šiemet liepos mėnesį laukia pasaulio čempionatas, tačiau pernai gruodį planetos čempionu tapęs sprinteris 1786-uoju numeriu paprašytas prisistatyti į Panevėžio padalinį.

Taigi, nesvarbu šalis ir titulai, kvietimas į pradinę karo tarnybą gali pasiekti kiekvieną.

„Ši žinia, man naujiena. Įtariu, kad to nežino ir Simonas. Su vyru Džeraldu buvome kalbėję, kad Simas gali pakliūti į šauktinių sąrašus. Štai, šią naujieną išgirdau iš jūsų“, – kiek nustebusi „Sekundei“ teigė plaukiko S. Bilio mama Žydrūnė.

Ji neabejojo, kad Simonui neteks stabdyti sportinės karjeros ir grįžti į Lietuvą.

„Na, tai ne pirmasis atvejis, kai žinomas šalies atletas patenka į šauktinių sąrašus. Juk kažkada buvo pašauktas ir tenisininkas Ričardas Berankis, kai kurie jauni krepšininkai. Sunku iškart kažką komentuoti, bet manau, ir Simono atveju Lietuvos Tautinis olimpinis komitetas, šalies plaukimo federacija pateiks reikiamas pažymas Krašto apsaugos ministerijai, įrodančias sportininko aukštą meistriškumą. Manau, ši situacija bus išspręsta.

Kitas dalykas – Simonas yra studentas, tik Lietuvoje nėra duomenų apie studijuojančius už Europos ribų. Galbūt pakaks tik universiteto pažymos“, – kalbėjo Ž. Bilienė.

Anot jos, devynių mėnesių pauzė be intensyvių treniruočių prilygtų sportinės karjeros žlugimui.

2015 metais šauktinių sąraše buvo geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis, Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Lukas Spalvis, pernai į olimpinę Lietuvos krepšinio rinktinę patekęs Marius Grigonis. Pernai – krepšininkai J. Valančiūnas, Gediminas Orelikas, Dovydas Redikas.