Tarp varžybų dalyvių bus net dvi olimpinės čempionės – 2000 metų Sidnėjuje triumfavusi Daina Gudzinevičiūtė ir 2008-ais Pekine auksą iškovojusi suomė Satu Makela-Nummela.

„Atvažiuoja Rusijos vyrų ir moterų olimpinės rinktinės, pasaulio čempionas iš Estijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Baltarusijos, kitų šalių šauliai. Tokių stiprių dalyvių net nesitikėjome, todėl buvome maloniai šokiruoti“, - džiaugėsi V. Masalskytė.

Šaulius į Vilnių vilioja ne tik galimybė varžytis su stipriais konkurentais, bet ir solidus – 7 tūkst. eurų – prizų fondas. Jo dalį gauna ne tik prizininkai, bet ir visas pirmasis aštuonetas. Starto mokestis – 100 eurų.

„Kai kuriems Lietuvos šauliams toks mokestis atrodo didokas. Bet lyginant su kitose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje rengiamomis tarptautinėmis varžybomis, mokestis tikrai normalus. Juk tai vienos stipriausių varžybų šiame regione“, - tvirtino LŠSS generalinė sekretorė.

Sportininkai rungsis apvalioje ir tranšėjinėje aikštelėje. Dėl pagrindinio prizo vienodomis sąlygomis kovos ir vyrai, ir moterys.

„Jau ne kartą buvo, kad moterys nušluostė nosį vyrams“, - šyptelėjo V. Masalskytė.

Viena varžybų favoričių – prieš tris savaites Londono olimpinėse žaidynėse 15-ą vietą tranšėjinėje aikštelėje užėmusi D. Gudzinevičiūtė.

Gal olimpinė čempionė norės atsigriebti po ne itin sėkmingai susiklosčiusių žaidynių? „Apie tai geriau klausti jos pačios. Bet aš mačiau, kaip Daina šaudė prieš olimpines žaidynes, kaip buvo joms puikiai pasirengusi. Šaudė ne gražiai, o karingai, kovingai. Neabejoju, kad to kovingumo ji dar turi daug. Kiti sportininkai po nesėkmių gal ir palūžta, bet tik ne Daina. Ji – karys iki galo“, - tvirtino V. Masalskytė.

Varžybos Lietuvos olimpinio sporto centro šaudykloje Vilniuje (S. Batoro g. 90A) vyks rugpjūčio 25-26 d. nuo 9 val ryto. Finalo šaudymai planuojami rugpjūčio 26 d. 15 val.