Apie 80 lankininkų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Suomijos varžysis keturiose lankų grupėse. Moterų olimpinių lankų grupėje žiūrovai galės išvysti Europos čempionate šiemet startavusias perspektyvias lietuvaites Kristiną Abramaitytę ir Pauliną Ramanauskaitę.

„Labai džiaugiamės, kad „Best Indoor“ varžybos kiekvienais metais auga – tiek dalyvių skaičiumi, tiek jų lygiu bei pripažinimu tarp lankininkų ir susijusių organizacijų.

Konkurencija taip pat kasmet auga ir šiemet bus tikrai įdomu stebėti olimpinių lankų varžybas tiek vyrų, tiek moterų grupėse, kuriose yra daugiausiai dalyvių.

Sunku būtų net prognozuoti, kas pateks į finalus, – mintimis dalinosi turnyrą organizuojančio „Žaliojo lanko“ klubo vadovas Ugnius Timinskas. – Taip pat labai džiaugiamės, kad šiais metais pagaliau pavyko prisikviesti latvius, kurie prisijungs prie jau ankstesniais metais varžybas pamėgusių lietuvių, baltarusių ir suomių“.

Kasmet populiarėjančios „Best Indoor“ varžybos yra įtrauktos į Tarptautinės šaudymo iš lanko federacijos („World Archery“) kalendorių, todėl jose oficialiai galima siekti Europos ir pasaulio rekordų.

„Best Indoor“ varžybos vyks Alytaus miesto stadiono salėje (Birutės g. 5).

Kvalifikacinės kovos vyks šeštadienį nuo 10.15 val. 10 val. vyks oficiali atidarymo ceremonija. Sekmadienį nuo 9 val. vyks atkrintamosios kovos, o uždarymo ceremonija planuojama 15 val. Įėjimas – nemokamas.

Geriausių varžybų dalyvių lauks unikalūs prizai, o kiekvienos grupės nugalėtojas bus papildomai apdovanojimas pinigine premija.

Šaudymas iš lanko – viena seniausių olimpinių sporto šakų. Į olimpinių žaidynių programą jis įtrauktas 1900 metais.

1900 m. – 1920 m. olimpinėse žaidynėse sportininkai rungdavosi labai įvairiuose nuotoliuose ir rungčių specifikose. Po pertraukos į olimpinių žaidynių programą šaudymas iš lanko grįžo 1972 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją