Visi šauliai taip pat kovojo individualiai, siekdami užsitikrinti geriausio „FT“ (angl. „FT“ Field target – šaudymas į lauko taikinius) šaulio vardą pasaulyje.

Varžybose dalyvavo daugiau nei 200 dalyvių, kurie varžėsi dviejose
kategorijose – PCP (šautuvai su suspausto oro balionais) ir PPP (šautuvai su spyruoklėmis).

Spyruoklinių šautuvų rungtyje – ir lietuvių pergalės

PPP rungtyje tarp daugiau nei 40 dalyvių pasaulio čempiono titulą pelnė anglas Stephenas Privettas. Antrą vietą ir sidabro medalį iškovojo amerikietis Mattas Bracketas. Sėkmė šioje rungtyje lydėjo ir lietuvius – Aleksas Jaunius pelnė trečią vietą, Gediminas Vasiliauskas – ketvirtą.

Moterų grupėje prizinės vietas pasidalijo Baltijos šalių atstovės – geriausia šaule pripažinta estė Heli Jalakas, antra vieta džiaugėsi lietuvė Regina Burvienė, o trečia atiteko Renate Česnakovai iš Estijos.

Lietuvių komanda (Aleksas Jaunius, R. Burvienė, G. Vasiliauskas, Marekas Godlijevskis ir kt.) neaplenkiama buvo ir auksą iškovojo komandinėje spyruoklinių šautuvų rungtyje. Antrąją vietą PPP
rungtyje pelnė Anglijos komanda, o trečia atiteko Estijos atstovams.

PPP rungties veteranų kategorijoje pirma vieta atiteko vokiečiui Gerhardas Einwagui, antra – Michaelui Woodheadui iš Anglijos.

Pergalę PPP rungtyje šventė Lietuvos rinktinė

PCP rungtyje auksą iškovojo Rusijos ir Pietų Afrikos atstovai

PCP rungtyje pasaulio čempiono titulas atiteko Rusijos atstovui Sergekui Zubenkai, antroje vietoje liko Jackas Harrisas iš Velso, trečioje – anglas Ianas Tayloras.

Tarp moterų geriausiai pasirodė ir aukso medalį pelnė Pietų Afrikos atstovė Lauren Parsons, sidabru pasipuošė portugalė Ana Pereira, o trečia vieta atiteko Paula Schofield iš Anglijos.

Komandinėje šaudymo į lauko taikinius šautuvais su suspausto oro balionais rungtyje auksą iškovojo Velso komanda, antroje vietoje, kaip ir PPP rungtyje, liko Anglija, trečioje – Vokietijos atstovai.

Jaunių grupėje nugalėjo slovakė Simona Hulačkova, antra vieta džiaugėsi Jacques de Jager iš Pietų Afrikos, o trečia buvo estė Kristin Antsmae.

PCP rungties veteranų grupėje pirmąją vietą pelnė Velso atstovas Richardas Beaugie, antra vieta atiteko belgui Guido Kuppensui, o trečia – italui Dario Gusmeroli.

Svečiai iš svetur galėjo grožėtis vaizdinga ir unikalia gamta

„Didžiuojamės, jog pirmą kartą Lietuvoje vykusiam šaudymo į lauko taikinius čempionatui buvo pasirinktas būtent poilsio ir seminarų centras „Dubingiai“. Visą tą laiką, kol vyko renginys, viešbutyje jautėme ypatingą atmosferą – tapome nedideliu, jaukiu olimpiniu kaimeliu. Mums didelė garbė priimti tiek daug svečių iš viso pasaulio ir prisidėti prie tokio svarbaus tarptautinio renginio“, – sakė viešbučio vadovė Guoda Gurauskaitė.

Pasak jos, tokia čempionato vieta varžybų dalyviams leido niekur neišvykstant susipažinti su išskirtinai gražia Lietuvos gamta – didingų šimtamečių pušų apsuptoje teritorijoje, prie ilgiausio Lietuvos ežero – Asvejos, ir praeities legendomis apipinto Dubingių piliakalnio.

Sporto šaknys – Anglijoje

Septinto dešimtmečio pabaigoje, uždraudus laikyti galingus šaunamuosius ginklus, sporto „Field target“ pradininkais tapo anglai. Šaudymo į lauko taikinius sporte šaudoma iš orinių šautuvų su optiniais taikikliais, o maksimali leistina šautuvo galia yra 16 džaulių.

Šauliai taikosi į metalinius siluetus, primenančius tikrus gyvūnus: žiurkę, voverę, zuikį, varną ir kt. Taikiniai yra išdėstomi nuo 8 iki 50 metrų atstumu. Taikinio viduryje yra apvali ertmė (nuo 10 iki 40 mm) vadinama mirties zona, už jos yra svirtelė į kurią pataikius taikinys nuvirsta. Pataikius ir nuvertus taikinį gaunamas taškas. Laimi daugiausiai taškų surinkęs šaulys ar komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)