Sambo veteranų čempionatuose kovotojai skirstomi ne tik pagal svorio kategorijas, bet ir pagal amžių. Jauniausi sportininkai – 35-erių metų. Vienas iš vyriausių veteranų, 70-iers metų (90 kg) kovotojas iš Rusijos Aslambekas Aslachanovas jau septintą kartą tapo pasaulio čempionu savo amžiaus grupėje.

Graikijoje vyko dar vienas sambo imtynių čempionatas – Europos. Lietuvos komanda ir jo metu pasirodė puikiai. Gita Čečienė, Donatas Nedzinskas ir A. Narkeliūnas iškovojo aukso medalius, o A. Kašėta ir S. Polikevičius – sidabro.

Primename, lapkričio 11-13 dienomis Vilniuje, „Siemens arenoje“, vyks 35-sis pasaulio sambo čempionatas. Jo metu stipriausių pasaulyje kovotojų titulo sieks vyrai, moterys bei kovinio sambo atstovai.

Iš viso tikimasi, kad Vilniuje dalyvaus apie 500 kovotojų iš daugiau kaip 50 šalių. Lietuvos sambo federacijos vadovai tikisi, kad namuose pavyks iškovoti 2-3 medalius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją