Biatlonininkės merginos pirmadienį varžėsi 7,5 km persekiojimo lenktynėse ir prizininkių trejetas liko tas pats, kaip ir išvakarėse vykusiose 6 km sprinto lenktynėse, tik sportininkės susikeitė vietomis.

Čempione tapo bronzos medalio laimėtoja, nė karto šaudykloje nesuklydusi, rusė Uljana Kaiševa (26 min. 01,3 sek.; 0 baudos ratų). Antra liko pirma startavusi vokietė Franziska Preuss (atsiliko 27,9 sek.; 2 b.r.), o Kazachstano atstovė Galina Višnevskaja (+1:43,1; 4 b.r.) prie sidabro medalio „pridėjo“ ir bronzos.

Lietuvė Gaudvilė Nalivaikaitė, startavusi 44-a, aplenkė vieną varžovę ir pakilo į 43-ią vietą. Net 5 baudos ratus sukusi Lietuvos jaunoji biatlonininkė čempionei pralaimėjo 12 minučių 4,1 sekundės.

Vaikinų 10 km persekiojimo lenktynes laimėjo šeštą vietą išvakarėse sprinte užėmęs vokietis Niklas Hombergas. Keturis kartus suklydęs šaudykloje vokietis trasą baigė per 28 minutes 43,1 sekundės ir 9,5 sekundės aplenkė antrą sidabro medalį žaidynėse laimėjusį estą Renę Zahkną, kuris taip pat suko keturis baudos ratus.

Auksą sekmadienį sprinte laimėjęs kinas Fangmingas Chengas pirmadienį net 7 kartus nepataikė į taikinį ir, nugalėtojui pralaimėjęs 14,6 sekundės, tenkinosi bronza.

46-as startavęs Arnoldas Mikelkevičius finišavo 47-as. Jis suko net dešimt baudos ratų ir čempionui pralaimėjo 10 minučių 58,9 sekundės.

Olimpiniame kaimelyje jaunimui nėra jokių pramogų. Todėl laisvalaikiu visi traukia į Kongresų rūmus. Ten, beje, sportininkai ir valgo. Kongresų rūmuose yra įvairių atrakcionų, galima mokytis ne tik šokių, bet ir kovinių menų.

Siūloma išbandyti savo gabumus ir tikruose menuose - tapyboje, fotografijoje. Na, o lengviausia įsiamžinti, palikus savo autografą ant bobslėjaus rogių. Jos tam ir pastatytos. Sportininkų zonoje dirbantis, Insbruko gyventojas lietuvis barmenas klausė, kada ateis pasirašyti Lietuvos atstovai?

Vietiniai moksleiviai pristato jaunimo žaidynėse dalyvaujančias šalis, o antradienį bus galima susipažinti ir su Lietuva.

Pirmadienį iš Insbruko į Vilnių jau išskrido LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. Jis žiūrėjo žaidynių atidarymą, kalnų slidinėjimo ir biatlono varžybas, aplankė Lietuvos sportinę delegaciją olimpiniame kaimelyje, turėjo dalykinių susitikimų su kitų šalių olimpinių komitetų vadovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją