Atsisakė, bet sutiko

Pagirių kvapas nesurietė nosies į kampą įspraustiems šalies ledo ritulio atstovams. Tinkamesnio kandidato nesuradę LLRF nariai pirmadienį federacijos prezidentu vienerių metų kadencijai išrinko planetos pirmenybių metu bare gimtadienį su komandos draugais laisčiusį P. Nausėdą.

Rinkimuose buvo iškelta vienintelio Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario kandidatūra. Tiesa, iš pradžių LLRF visuotiniam susirinkimui siūlyta apskritai nerinkti prezidento, kadangi tiek buvęs legendinis ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, tiek kiti neįvardinti pretendentai imtis šio darbo atsisakė.

„Bandėme kalbėti su keletu žinomų žmonių, su Kasparaičiu, bet sutikusių nebuvo. Tačiau įstatai mums leidžia neturėti prezidento – į aklavietę nepapulsime. Prezidento funkcijas ir įgaliojimus galime metams perleisti tarybai“, – LLRF narių delegatams aiškino posėdį vedęs tarybos narys Mindaugas Marcinkevičius.

Nors LLRF susirinkimas jau linko balsuoti dėl šio pasiūlymo, situacija pasikeitė federacijos generaliniam sekretoriui Valdui Škadauskui kandidatu pasiūlius P. Nausėdą, kuris esą efektyviausiai galėtų pratęsti bendradarbiavimą su Tarptautine ledo ritulio federacija (IIHF) ir užsienio partneriais.

Pats P. Nausėda iš pradžių atsisakė dalyvauti rinkimuose, atmetė ir kelių kitų susirinkimo dalyvių raginimus grįžti į postą, tačiau, paskelbus trumpą posėdžio pertrauką, staiga persigalvojo.

„Aš pasiryžęs eiti pareigas, jei jausiu federacijos narių palaikymą“, – pareiškė P. Nausėda.

Palaikymo jis išties sulaukė, nors ir ne absoliutaus: už P. Nausėdos kandidatūrą balsavo 24-i LLRF nariai, 5-i pasisakė „prieš“, tiek pat susilaikė.

Dėl incidento nebesiteisins

Po pergalės rinkimuose P. Nausėda teigė nebematantis reikalo daugiau skalbti savo mundurą.

„Manau, kad apie žmogų kalba darbai, o žiniasklaida šiais laikais mėgsta valgyti viską, ypač neigiamus dalykus. O apie juos aš nelinkęs kalbėti, nelinkęs teisintis. Toje istorijoje dalyvavo daug žmonių, be to, tai jau istorija. Žiūrime į priekį“, – DELFI sakė P. Nausėda.

Primename, kad dvejus metus LLRF vadovavęs P. Nausėda iš prezidento pareigų atsistatydino praėjusią gegužę, netrukus subyrėjo ir LLRF taryba. Chaosą federacijoje sukėlė dabar jau buvusio Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio Sergejaus Borisovo į viešumą iškelti P. Nausėdos ir kitų nacionalinės ekipos žaidėjų nuotykiai Lenkijoje vykusiame pasaulio čempionato I diviziono turnyre.

„Jo galvoje buvo tik diskotekos, barai, striptizo klubai ir kaip išgerti alaus. Pagrindinis organizatorius buvo Petras (Nausėda – DELFI), kuris turėtų būti pavyzdys visiems. Man buvo gėda už Lietuvą. Norėčiau atsiprašyti Lietuvos sirgalių už tokį elgesį, bet aš nieko negalėjau padaryti, neturėjau galimybių, buvau bejėgis, komandos įkaitas“, – grįžęs į Lietuvą kraupo S. Borisovas.

Atsakydamas į mestus kaltinimus P. Nausėda iš pradžių užsipuolė trenerį dėl prasto darbo ir žadėjo aiškintis santykius teisme, bet vėliau prisipažino pakvietęs visą komandą „išgerti bokalą alaus“ savo gimtadienio proga. Netrukus jis paskelbė pasitraukiantis iš užimamų pareigų, o prezidentu pasekė dauguma tarybos narių, taip paralyžuodami LLRF darbą ir trims mėnesiams palikdami federaciją be vadovybės.

Į tarybą nepateko

Įdomu, jog P. Nausėda pirmadienį dalyvavo ir LLRF tarybos rinkimuose, bet nesurinko pakankamai balsų, kad patektų tarp devynių naujos sudėties tarybos narių.

Jais išrinkti Mindaugas Marcinkevičius, Remigijus Valickas, Vaidas Budrauskas, Sigitas Kazlauskas, Vaclovas Gedvilas, Valentas Gvergždis, Andrėjus Silinas, Valdas Škadauskas, Andrejus Simankovas.

Į naująją tarybą pateko 6 nariai, kurie buvo išrinkti ir prieš dvejus metus vykusiuose rinkimuose.

LLRF visuotiniame susirinkime taip pat iš federacijos pašalinti 8 nariai, nesumokėję nario mokesčio. Taip pat susirinkime vienbalsiai nuspręsta, jog norintys tapti naujais federacijos nariais arba atstatyti narystę federacijoje, privalės mokėti 600 litų naujo nario mokestį.

Susirinkimas išklausė ir patvirtino U-18 ir U-20 rinktinės vyriausiojo trenerio Andrejaus Jadkausko ataskaitą apie rinktinių pasirodymus pasaulio čempionatuose. Trenerio pasisakymas palydėtas plojimais už sunkų darbą, o ypač už Vilniaus „Geležinio vilko“ komandos dalyvavimą atvirajame Baltarusijos jaunimo čempionate.

Perskaitytas ir suaugusiųjų rinktinės trenerio S. Borisovo laiškas, mat ataskaitą strategas atsiuntė elektroniniu paštu iš Maskvos. Dar kartą buvo aptarta situacija pasaulio čempionate Lenkijoje, kuomet buvo fiksuojami nuolatiniai sportinio rėžimo pažeidimai. Rinktinės trenerio ataskaita buvo patvirtinta.

LLRF generalinis sekretorius V. Škadauskas savo ataskaitoje pabrėžė finansų trūkumą. Sekretoriaus teigimu, LLRF prieš dvejus metus turėjo 600 tūkst. litų skolų, jas pavyko sumažinti ii šiek daugiau 400 tūkst. litų. LLRF generalinio sekretoriaus ataskaita buvo patvirtinta vienbalsiai.

LLRF dar pavasarį atsistatydinusio prezidento P. Nausėdos ataskaitoje pažymėti 15 pagrindinių punktų, ties kuriais dirbo prezidentas. Ir ši ataskaita buvo priimta vienbalsiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)