Patekti į mūsų šalies rinktinę sportininkė svajojo seniai, tačiau su Lietuvos biatlono federacijos (LBF) atstovais susisiekti jai pavyko tik šių metų kovą. Iki tol prieš trejus metus iš slidinėjimo į biatloną perėjusi N. Paulauskaitė treniravosi Sankt Peterburgo (Rusija) rinktinėje, o nuo gegužės mėnesio savomis lėšomis sportuoja drauge su Lietuvos biatlono komanda.

Natalija Paulauskaitė (LBF nuotr.)

„N. Paulauskaitė Lietuvos biatlono padangėje yra nauja žaidėja. Tai – nauja potenciali komandos narė. Ji galėtų užpildyti spragą, atsiradusią mūsų rinktinėje tokio amžiaus merginų tarpe. Ypač tai aktualu, jeigu mes rimtai galvojam apie moterų estafetę. Pagal savo pajėgumą ir pasirengimo lygį ji yra labai arti D. Rasimovičiūtės“, – SportIN.lt teigė Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas. – Šaudo ji labai neblogai, rusų mokykla padarė savo. Pagal čiuožimo greitį ji taip pat pakankamai stipri. Treneriai įsitikinę, jog pirmi startai IBU taurės varžybų atrankoje, bus tik formalumas, nes tai padaryti jai nebus sudėtinga“.

N. Paulauskaitė jau pateikė prašymą supaprastinta tvarka gauti Lietuvos pilietybę. Skirtingai nei amerikietei čiuožėjai Isabellai Tobias, į moterų rinktinę įsiliejusiai biatlonininkei kliūčių atstovauti Lietuvai neturėtų būti.

Šalies pilietybė supaprastinta tvarka suteikiama asmenims, kurie turi lietuvišką kilmę. „(...) Tai asmuo, kurio tėvai ar seneliai arba vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuviai ir kuris pats laiko save lietuviu ir deklaruoja tai rašytiniu pareiškimu“.

„Tikime, jog dabar tik laiko klausimas, kada N. Paulauskaitei bus suteikta Lietuvos pilietybė. Nekantriai laukiame Prezidentės dekreto, kuriuo šiai mergaitei būtų suteikta šalies pilietybė. Tada ji turės realų šansą tapti Lietuvos biatlono rinktinės nare ir ginti mūsų valstybės garbę įvairaus rango tarptautinėse biatlono varžybose“, – teigė A. Daugirdas.