Septintame ture vyrų rinktinė varžėsi su galingais kaimynais iš Baltarusijos bei nusileido 1:3. Lygiosiomis savo partijas baigė tarptautinis didmeistris Šarūnas Šulskis ir tarptautinis meistras Tomas Laurušas, o tarptautinis didmeistris Eduardas Rozentalis ir tarptautinis meistras Emilis Pileckis pralaimėjo.

Aštuntame ture mūsiškiai rungėsi su Venesuelos rinktine ir po nelengvos kovos šventė pergalę 2,5:1,5. Š. Šulskis sužaidė lygiosiomis, pergales iškovojo E. Rozentalis ir T. Laurušas, o tarptautinis meistras Mindaugas Beinoras pralaimėjo. Devintoje partijoje Lietuva, kuri šiuo metu rikiuojasi 46 vietoje, žais su Bolivijos rinktine.

Moterų komanda septintame ture sužaidė lygiosiomis su Švedija 2:2. Tarptautinė didmeistrė Deimantė Daulytė ir Giedrė Vanagaitė sužaidė lygiosiomis, tarptautinė meistrė Salomėja Zaksaitė šventė pergalę, o Dominyka Batkovskytė patyrė pralaimėjimą. Aštuntame ture lietuvaitės po sunkios kovos pralaimėjo Kroatijos rinktinei 1,5:2,5. D. Daulytė, D. Batkovskytė ir G. Vanagaitė sužaidė lygiosiomis, o vienintelį pralaimėjimą patyrė Laima Domarkaitė. Devintoje partijoje Lietuva, kuri užima 44 vietą, susitiks su Velso rinktine.

Vyrų įskaitoje pirmauja Kinijos rinktinė. Kol kas nesėkmingai turnyras klostosi reitingo favoritei Rusijai, kuri paskutinėse partijoje sužaidė lygiosiomis su Ispanija bei nusileido Čekijai.

Moterų turnyre užtikrintai pirmauja Rusija, iškovojusi visas aštuonias pergales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)