Šeštadienio vakarą „Siemens“ arenoje surengtas „KOK World GP 2015“ pusiau sunkaus svorio kategorijos turnyras neturėjo kulminacijos.

Keturi mišrių kovos menų meistrai surėmė pirštines pusfinaliuose, bet finalas buvo atšauktas dėl S. Maslobojevo traumos.

Iš šono atrodė, kad lietuviui įvykiai klostosi tarsi pagal užsakymą – pirmoje kovoje lenką Kryspiną Kalski jis jau pirmame raunde triskart parbloškė ant ringo grindų, ir teisėjas paskelbė techninį nokautą. Nepalyginti daugiau prakaito kitame pusfinalyje išlaistė rumunas Dorinas Robertas, nugalėjęs olandą Fabio Kwasi po visus tris raundus trukusių aršių kumštynių.

Tačiau išsekusiam rumunui antrą kartą iš eilės stoti į kovą neprireikė.

„Gydytojas pasakė: nenoriu tavęs gąsdinti, bet surizikavus gali tekti į kaulą sukti varžtus“, – po pusfinalio išgirstą žinią perpasakojo S. Maslobojevas.

Pasirodo, klaipėdietis susižalojo dešinę plaštaką dar pačioje pusfinalio pradžioje, kuomet pirmą kartą pasiuntė savo oponentą į nokdauną.

„Studijavome lenką ir pastebėjome, kad jis daro klaidą: atakuodamas nuleidžia ranką. Norėjau iš karto tuo pasinaudoti ir smūgiuoti į nedengiamą vietą. Pavyko, bet nepasisekė dėl to, jog pats susižeidžiau. Ar nebuvau visiškai suspaudęs kumščio, ar tiesiog blogai pataikiau, bet pajutau, kaip „atjungė“ ranką. Supratau, kad privalau greitai užbaigti kovą, kitaip pralaimėsiu pats. Toliau mušiau tik kaire arba kojomis“, – prisiminė kovotojas, kurį žmona iš „Siemens“ arenos išvežė tiesiai į ligoninę nuodugnesniam medicininiam patikrinimui.

Tiesa, S. Maslobojevas iškeliavo dar turėdamas vilties užsijuosti čempiono diržą. Prieš „KOK World GP 2015“ turnyrą nebuvo rengiama rezervinė kova, kurios nugalėtojas pelno teisę pakeisti susižeidusį atletą.

Bet šįkart pergalė nebuvo be kovos atiduota traumos sulaikyto lietuvio konkurentui. Tuo pasirūpino tarptautines varžybas Vilniuje organizuojančios Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidentas Donatas Simanaitis.

„Donatas pasiklausė rumunų, ar šie sutiktų perkelti finalą. Jie atsakė, kad labai norėtų susikauti vėliau. Gal taip ir geriau: jeigu ne ta trauma, finalas gal net nebūtų labai garbingas, nes varžovas pusfinalyje kovėsi visus tris raundus. O kitą kartą mes abu jau būsime pasiruošę šimtu procentų, manau, bus super reginys, karas nuo pirmos iki paskutinės sekundės“, – dėstė S. Maslobojevas.

Kitos šeštadienio kovos:

Pirmoje vakaro kovoje varžovo smūgius „sugėręs“ Martynas Jasiūnas trečiame raunde netikėtai perėjo į ataką ir pasiuntė į nokautą Chico Kwasi (Olandija).

Vienintelėje lietuviškoje akistatoje pergalė teisėjų sprendimu atiteko Valdemarui Kuldai, pranokusiam Roką Karoblį.

Herkus Lukošiūnas taip pat teisėjų sprendimu įveikė Jordy Laretą (Olandija).

Karolis Buslys jau pirmame raunde pasiuntė į nokautą Vitalijų Melnikovą (Latvija), kurį iš ringo už parankių išvedė sekundantai.

Martynas Knyzelis po ilgos lygiaverčių priešininkų kovos ir papildomo raundo nepalaužė Stepano Cirligo (Moldova) pasipriešinimo - teisėjai paskelbė lygiąsias.

Dvikovoje pagal MMA taisykles (leidžiama kova parteryje) Matas Stebuliauskas teisėjų sprendimu pralaimėjo aktyviau atakavusiam Ayo Daly (Airija).

Dar vienos kautynės su imtynių elementais baigėsi Igno Baryso pergale skausmingu veiksmu: lietuvis antro raundo pradžioje užlaužė Patricko Wixtedo (Airija) koją.

Tokio rango varžybose Lietuvoje debiutavęs Igoris Osininas teisėjų sprendimu pranoko Kyriakos Alepidį (Kipras).

Ernestas Dapkus ir po papildomo raundo neįrodė savo pranašumo prieš Luke‘ą Whelaną (Anglija) ir tenkinosi lygiosiomis.

Palankiau teisėjai buvo nusiteikę Henriko Vikšraičio atžvilgiu ir padovanojo jam pergalę prieš Mateuszą Kopiecą (Lenkija).

Po trijų skirtingų raundų sėkme negalėjo džiaugtis Karolis Liukaitis, kurį teisėjų sprendimu įveikė Rodrigo Ferreira (Brazilija).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)