Lietuvos sportininkas per du etapus rutulį nustūmė 35 m 31 cm.

Antrajame etape pirmadienį D. Čepys įrankį nustūmė 17 m 97 cm ir buvo 11-as. Pirmajame etape mūsiškis su 17 m 34 cm liko 14-as.

Čempionu tapo argentinietis Nazareno Sasia (43 m 19 cm). Sidabro medalis atiteko kinui Xing Jialiangui (41 m 74 cm), bronzos – italui Carmelo Musci (41 m 43 cm).

Šioje rungtyje varžėsi 15 sportininkų.

„Pirmą dieną buvau išsigandęs, į sektorių išėjau nesavas. Nikstelėta čiurna savo irgi padarė, likau priešpaskutinis. Šiandien pirmieji du metimia irgi nebuvo sėkmingi, tačiau trečiasis (17,66 m – aut. past.) atgaivino, užsidegė akys, po jo norėjosi daugiau. Ketvirtajame ėjau „va bank“ ir kaip tokiu momentu, tokiomis aplinkybėmis, kaip žiemos sezono pradžiai rezultatas gavosi visai geras.

Varžybos baigėsi, dabar turėsiu laiko apžiūrėti Argentiną. Sporto neapleisim, su treneriu pasidarysim vieną kitą treniruotę,“- po varžybų kalbėjo D. Čepys.

Priminsime, kad geriausias šio jauno sportininko asmeninis rezultatas – 18,38 metro

Puikiu pasirodymu ir ketvirtąja vieta po pirmosios rungties šiuolaikinės penkiakovės mišrių tarptautinių komandinių estafečių varžybas pradėjo lietuvio Aivaro Kazlo ir italės Alice Rinaudo duetas. Fechtavimosi rungtyje lietuvio ir italės komanda laimėjo 29 dvikovas ir patyrė 15 pralaimėjimų. A. Rinaudo laimėjo 16 dvikovų, A. Kazlas – 13 bei surinko 240 taškų.

„Komandos draugė puiki, burtai buvo palankūs. Varžybas pradėjome gerai, žinoma, galėjome ir dar geriau (juokiasi). Ko esame verti, pamatysime rytoj. Tiesa, šiandien jautėsi nuovargis po vakar dienos asmeninių varžybų. Dabar tikslas vienas – atgauti jėgas ir susikaupti rytojui,“- mintimis pasidalijo A. Kazlas.

Elzbietos Adomaitytės ir Angelo Hernandezo iš Venesuelos komanda, iškovojusi 23 pergales ir patyrusi 21 pralaimėjimą, užėmė 7 vietą. Lietuvės ir venesueliečio duetas surinko 210 taškų. Komandą į priekį tempė puikiai fechtavusi Elzbieta. Jos sąskaitoje – 14 pergalių, A. Hernandezo – 9.

„Burtai – visiška loterija, gavau 21 vaikiną. Vakar buvo sunkus vakaras bandant su tuo susitaikyti. Teliko siekti kuo aukštesnės vietos. Per fechtavimą susiėmiau, stengiausi kuo geriau, tiksliau ir taisyklingiau įdurti, buvau atsipalaidavusi, bet tuo pačiu susikaupusi. Pavyko labai gerai. Partneris nebuvo toks geras, kaip norėtųsi, bet kol kas einame septintu numeriu.

Rytoj laukia pusė įprastų distancijų, jėgų kovoti tikrai rasiu. Treneris sako, kad tai bus labai gera treniruotė ir reikia naudotis proga,“- kalbėjo E. Adomaitytė.

Po pirmosios rungties pirmauja 260 taškų surinkę Yewen Gu (Kinija) ir Ahnedo Alhendy (Egiptas), antroje vietoje įsitaisė Lauros Heredia (Ispanija) ir Kamilo Kasperczako (Lenkija) duetas su 254 taškais.

Antradienį (10.16) abu lietuviai tęs šiuolaikinės penkiakovės mišrių tarptautinių komandinių estafečių varžybas. Jų čempionai ir prizininkai paaiškės po plaukimo, papildomo fechtavimo, bėgimo ir šaudymo rungčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)