Rusija – didelė šalis, talentų čia užtenka. Tačiau tais talentais reikia rūpintis. Ir jeigu būčiau pradėjusi karjerą Rusijoje, savo pergalių Europoje ir pasaulyje greičiausiai nebūčiau pasiekusi.

Nuo 18 metų aš jau važinėjau po įvairias varžybas, tokio amžiaus dalyvavau pasaulio taurės finaliniuose etapuose, Europos ir pasaulio čempionatuose. Tai man leido įgyti neįkainojamos patirties. Aš nesiverždavau link medalių, patekimas į finalą man jau buvo pasiekimas. Savo pirmąją pergalę iškovojau 2008-aisiais, kuomet laimėjau pasaulio taurės etapą. Tai reiškia, pergalę iškovojau, kuomet buvau 20-metė, o penkiakove aš užsiimu nuo 14-os“, – kalbėjo D. Rimšaitė, nuo 2011-ųjų atstovaujanti Rusijai ir ginsianti šios šalies garbę Rio olimpiadoje, į kurią jau turi kelialapį.

„Situacija tokia, kad jauniai kovoja savo kategorijose, šiek tiek ūgtelėję – vėlgi savo kategorijose. Rimtos patirties jie neįgyja, ir kuomet patenka į suaugusiųjų varžybas, jų akys būna neįtikėtinai išplėstos. Jeigu atvirai, į pergales žiūriu ramiai. Taip, malonu stovėti ant apdovanojimų pakylos, tačiau labiausiai įsimena pasirengimas. Viskas susideda iš smulkmenų, sužinai, kur padarei klaidą, kur kažką turi pagerinti. Gali turėti kad ir šimtą pralaimėjimų, bet iškovoti pačią svarbiausią pergalę“, – dėstė ji.

Beje, D. Rimšaitė dabartiniame pasaulio reitinge nusileidžia tik lietuvei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir vokietei Lenai Schoneborn bei užima trečią vietą.

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės moterų reitingas

Ji prasitarė, ką planuoja veikti baigusi profesionalios sportininkės karjerą.

„Kai baigsis mano karjera, gyvensiu paprastą šeimos gyvenimą, bus vaikai. Dirbti trenere nenoriu. Treniruoti aukšto lygio sportininkus kažin, ar man pavyktų, o vaikus – pernelyg didelė atsakomybė“, – sakė ji.

Paklausta, kokį talentą norėtų dar turėti, D. Rimšaitė išskyrė dainavimą.

„Norėčiau mokėti dainuoti. Kai pirmą kartą išgirdau Whitney Houston dainą filme „Asmens sargybinis“, pagalvojau, kad būtų puiku turėti tokį balsą“, – pripažino ji.

Pekino olimpiadoje Lietuvos delegacijoje buvusi ir 13 vietą užėmusi D. Rimšaitė 2010 m. pabaigoje išvyko į Maskvą, 2011-ųjų vasarį ištekėjo už buvusio rusų penkiakovininko ir neteko lietuvių pilietybės, bet specialiu tuomečio prezidento Dmitrijaus Medvedevo įsaku gavo Rusijos pilietybę ir apsivilko šios šalies aprangą.

D. Rimšaitė siekė išbandyti savo jėgas ir 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse, bet nesulaukė LTOK Generalinės asamblėjos narių malonės ir pagal Olimpinę chartiją turėjo iškentėti trejų metų terminą. Talentingai penkiakovininkei į Londono olimpiadą nepavyko prasliūkinti ir pro užpakalines duris – Lozanoje posėdžiavęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomasis komitetas jai taip pat nesuteikė išimtinės teisės.

LTOK Generalinės asamblėja ryžtingai ir beveik vienbalsiai (49-iems nariams balsavus už, vienam – prieš ir septyniems susilaikius) priėmė sprendimą penkiakovininkei D. Rimšaitei nedaryti išimties ir neleisti jai Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

Olimpinės čempionės titulą Rio de Žaneire gins mūsiškė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po du vyrus ir moteris.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių. Pirmą kartą žaidynių istorijoje bus suformuota ir olimpinė pabėgėlių komanda.

Į 2016-ųjų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir septyniuose futbolo stadionuose. Tikimasi, kad Lietuvai atstovaus apie 70 atletų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)