Britų „Ineos“ komandos dviratininko Pavelo Sivakovo prašymas pakeisti atstovaujamą šalį buvo patvirtintas Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI), dabar atletas varžysis atstovaudamas Prancūzijai, rašo „Dailymail“.

P. Sivakovas gimė Italijoje rusų šeimoje ir būdamas devynerių persikėlė į Prancūziją.

Sportininkas teigė jau kurį laiką norėjęs pakeisti pilietybę, tačiau karas Ukrainoje privertė veikti ryžtingiau.

Kita vertus, dviratininkas neskubėjo to daryti dėl galimybės startuoti Tokijo olimpinėse žaidynėse. P. Sivakovas bijojo, jog gavęs Prancūzijos pasą negalės startuoti Tokijuje.

UCI, kaip ir daugelis tarptautinių sporto organizacijų, uždraudė Rusijos ir Baltarusijos dviratininkams atstovauti savo šalims, jie startuoti galės tik kaip neutralūs atletai.

Anot „Ineos“ komandos, tiek Rusijos, tiek Prancūzijos dviračių sporto federacijos buvo informuotos dėl P. Sivakovo sprendimo ir nuo šiol dviratininkas gali startuoti už Prancūziją nacionaliniuose, pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse.


„Prancūzija yra ta vieta, kurioje užaugau, įgijau išsilavinimą ir pamilau dviračių sportą. Čia jaučiuosi kaip namuose“, – teigiama dviratininko pranešime.

P. Sivakovas teigė, jog Rusijos įsiveržimas į Ukrainą, kurį Maskva vadina „specialia opereacija“, paskatino jį greičiau tvarkyti pilietybės klausimą.

„Jau kurį laiką norėjau tapti Prancūcijos piliečiu ir pateikiau prašymą UCI, tačiau atsižvelgiant į tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, norėjau paspartinti šį procesą“, – paaiškino dviratininkas.

„Noriu padėkoti UCI ir „Ineos“ komandai, kuri palaikė mane šiame procese ir padėjo tai paversti realybe.

Dabar tarptautiniuose renginiuose turiu galimybę startuoti kaip Prancūzijos pilietis, tai mane labai džiugina. Būtų svajonė 2024 metais startuoti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, komanda teigė mane palaikysianti siekiant šio tikslo.

Kaip jau sakiau anksčiau, esu visiškai prieš šį karą ir visos mano mintys yra su Ukrainos žmonėmis.

Kaip ir dauguma žmonių visame pasaulyje, tikiuosi taikos ir Ukrainos kančių pabaigos“.

24-erių dviratininkas „Twitter“ socialiniame tinkle atvirai smerkė Rusijos invaziją ir pradėtą karinę kampaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)