„Sport Ekspress“ R. Meilutytės sportinės karjeros pabaigą įvardino kaip „Rusijos varžovės bėgimą iš sporto, tačiau pažymima, kad „lietuvė diskvalifikacijos neišvengs“.

Natalijos Mariančikos straipsnyje svarstoma, kodėl R. Meilutytė nusprendė priimti šį sprendimą.

Tvirtinama, kad sportininkė dabar dėmesį telks mokslams, tačiau anot autorės, tikroji priežastis – ne žinių troškimas.

Ji primena, kad sportininkė pažeidė antidopingo taisykles kai tris kartus išvengė antidopingo kontrolierių patikrinimo. Už tai jai gresia dviejų metų diskvalifikacija.

Anot teksto autorės, logiška, kad sportininkė nusprendė nelaukti bausmės, net jei ji būtų tik vienerių metų diskvalifikacija ir Rūtai liktų nedideli šansai patekti į savo trečiąsias olimpines žaidynes.

Publikacijoje prisiminta ir jos priešprieša su Julija Jefimova.

Iškart po sutrumpinto Jefimovos diskvalifikacijos termino ir rusei atsivėrusios galimybės varžytis planetos čempionate Tokijuje, R. Meilutytė ironiškai gyrė tokį FINA sprendimą.

„Sveikinu FINA. Ką tik ji prarado tūkstančius plaukimo gerbėjų“, – FINA sprendimu piktinosi R. Meilutytė.

„Dabar net pabaigusi karjerą R. Meilutytė neišvengs diskvalifikacijos, nes tokios yra taisyklės. Vienintelis dalykas, jai nebereikės pildyti ADAMS sistemos ir nurodyti savo buvimo vietą, nei vienas dopingo kontrolierius jos nebeieškos“, – rašoma „Sport Express“.

Portalas „Sportsdaily.ru“ skelbia, kad „Jefimovą dėl dopingo kritikavusi Meilutytė pati baigia karjerą siekdama išvengti diskvalifikacijos“.

Publikacijoje prisimenama tai, kad R. Meilutytė skundėsi dėl „nepakankamai rimtos bausmės Rusijos sportininkei“, kurios organizme 2013 metais rasta dopingo medžiagų. Rusijos atletė buvo suspenduota 16-ai mėnesių.

Anot portalo, R. Meilutytės sprendimą baigti karjerą lėmė galimas suspendavimas už antidopingo taisyklių pažeidimą bei noras išvengti interpretacijų dėl dopingo vartojimo.

Portalas sports.ru publikacijoje apie R. Meilutytės pasitraukimą iš sporto tvirtina, kad „Rūta kaltino Jefimovą dopingo vartojimu, o dabar pati pateko į bėdą“.

Tačiau visas Rusijos žiniasklaidos spekuliacijas braukia trečiadienį DELFI viešėjęs Lietuvos plaukimo federacijos vadovas Emilis Vaitkaitis.

„Visuomenėje netrūko įvairių interpretacijų, neva tris kartus antidopingo kontrolierių tikrinimus praleidusi Rūta kažką slepia, vengia jų ir panašiai.

Po kelionės Kaune, grįžusi į JAV balandžio pradžioje R. Meilutytė po tų trijų praleistų tikrinimų buvo dar kartą jau už Atlanto tikrinta.

Aš tokioms prielaidoms, net mažiausiai tikimybei, užkertu kelią. Čia tikrai ne tas atvejis, kad sąmoningai buvo slapstomąsi, vengiama antidopingo patikrinimo.

Tai tiesiog savikontrolės, kruopštumo stoka“, – bet kokias spekuliacijas DELFI studijoje neigė šalies plaukimo federacijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)