23-ejų metų V. Gunes gimė Ukrainos mieste Poltavoje ir savo tarptautinę karjerą pradėjo atstovaudama Ukrainai. Tuomet V. Solncevos pavardę turėjusi plaukikė laimėjo 2013 metų pasaulio jaunimo čempionato auksą 200 m plaukimo krūtine rungtyje, o tais pačiais metais triumfavo ir Europos jaunimo čempionate 50 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse.

Ji vis dar yra Ukrainos rekordininkė 100 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse (50 m baseine) ir 200 m plaukimo krūtine rungtyje (25 m baseine).

Pirmą kartą Turkijai ji atstovavo 2015 metų pasaulio čempionate Kazanėje. Tuomet jau kaip V. Gunes ji prasibrovė į 100 m plaukimo krūtine pusfinalį. Vėliau vėl triumfavo 2015 metų pasaulio jaunimo čempionate, kur iškovojo aukščiausios prabos medalius keliose rungtyse.

Viktorija Gunes / FOTO: Viktorija Gunes Instagram

V. Gunes nuotrauka socialiniame tinkle, kur ji stovi ant Rusijos vėliavos, papiktino jos komandos „Energy Standart“ draugus rusus Klimentą Kolesikovą ir Maksimą Stupiną.

V. Kolesnikovas sureagavo virš V. Gunes įrašo atvaizduodamas klaustukus aplink pečiais gūžčiojantį vyruką.

Kiti rėžė konkrečiau. Rusijos rekordininkas Vladislavas Grinevas ir Rusijos plaukike tapusi buvusi britų sportininkė Tatjana Belongoff pasidalino ta pačia žinutes savo „Instagram“ paskyrose.

„Kur yra sportininkams leidžiamo elgesio ribos? Jei jūs nusprendėte, kad humaniška yra išbraukti rusų sportininkus iš tarptautinių varžybų, tai imkitės ir čia priemonių. Nacionalizmas nepriimtinas bet kokia forma“, – rašo jie. Ta pačia žinute pasidalino ir M. Stupinas.

Vladislavas Grinevas / FOTO: Vladislavas Grinevas Instagram

Dėl sankcijų agresiją Ukrainoje pradėjusioms Rusijai ir Baltarusijai neryžtingai vietoje trypčiojusi Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) trečiadienį nusprendė paskelbti abiejų šalių atstovus persona non grata.

FINA valdybos priimtas sprendimas reiškia, jog rusai ir baltarusiai negalės dalyvauti birželio 18 – liepos 3 dienomis Budapešte (Vengrija) vyksiančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate.

Be to, iš Rusijos atimta teisė šiemet organizuoti pasaulio plaukimo pirmenybes trumpame (25 m) baseine, kurios gruodį turėjo būti rengiamos Kazanėje.

Dabar FINA ieškos naujų šeimininkų. FINA savo poziciją Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu sugriežtino tik po to, kai keletas Europos šalių, tarp jų – Vokietija, Šveicarija ir Lenkija, pagrasino boikotuosiančios varžybas, jei jose tektų varžytis su agresorių plaukikais.

Prasidėjus invazijai FINA iš pradžių apsiribojo tuo, jog nurodė Rusijos ir Baltarusijos atstovams varžytis kaip neutraliems atletams, uždrausdama naudoti valstybinius simbolius.

Priminsime, kad dukart Tokijo olimpinių žaidynių plaukimo čempionas Jevgenijus Rylovas buvo vienas iš 8-ių geriausių Rusijos sportininkų, kurie pasirodė ant scenos Maskvoje surengtame mitinge, kur paminėtos aštuntosios Krymo okupacijos metinės. Šį kolegos veiksmą griežtai pasmerkė užsienio plaukikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės