Kad 14 Rusijos sportininkų dopingo testai buvo teigiami, paaiškėjo pakartotinai patikrinus šios šalies atletų mėginius, paimtus 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse. Oficialius dokumentus su įrodymais gavo Rusijos olimpinis komitetas, o antradienio vakarą įkliuvusių sportininkų pavardės buvo paviešintos ir rusų žiniasklaidoje.

Paaiškėjo, kad iš įkliuvusių rusų sportininkų net 10 jų tapo olimpiniais prizininkais. Dauguma jų – lengvaatlečiai, tačiau sąraše yra ir dvi sunkiosios atletikos atstovės. Įkliuvusių sportininkų grupė pasipuošė įvairios prabos medaliais – tarp jų yra ir aukso medalį bėgimo estafetėje (4 po 100 metrų) iškovojusi Julija Čemošanskaja.

Kol kas nėra aišku, kada ir kokių sankcijų prieš įkliuvusius sportininkus imsis Tarpautinis olimpinis komitetas, tačiau realiausias variantas, kad iš jų bus pareikalauta gražinti dar Pekine iškovotus medalius.

Skelbiame visą įkliuvusių sportininkų sąrašą:

Julija Čermošanskaja, lengvoji atletika (estafetė 4 po 100 metrų) – aukso medalis

Marija Abakumova, lengvoji atletika (ieties metimas) – sidabro medalis

Anastasija Kapačinskaja, lengvoji atletika (estafetė 4 po 400 metrų) – sidabro medalis

Tatjana Firova, lengvoji atletika (estafetė 4 po 400 metrų) – sidabro medalis

Ana Čičerova, lengvoji atletika (šuoliai į aukštį) – bronzos medalis

Jekaterina Volkova, lengvoji atletika (3000 m bėgimas su kliūtimis) – bronzos medalis

Denisas Nižegorodovas, lengvoji atletika (greitasis ėjimas) – bronzos medalis

Denisas Aleksejevas, lengvoji atletika (estafetė 4 po 400 metrų) – bronzos medalis

Niga Abitova, lengvoji atletika (10 000 metrų bėgimas)

Aleksandras Pogorelovas, lengvoji atletika (dešimtkovė)

Ivanas Juškovas, lengvoji atletika (rutulio stūmimas)

Marija Šainova, sunkioji atletika – sidabro medalis

Nadežda Jevstiuchina, sunkioji atletika – bronzos medalis

Aleksandras Kornilovas, akademinis irklavimas.

Primename, kad iš viso Pekino olimpinėse žaidynėse Rusijos sportininkai iškovojo 73 medalius. Iš jų – 23 aukso, 21 sidabro ir 29 bronzos. Pagal iškovotų medalių skaičių Rusiją tuomet aplenkė JAV (110 medalių) ir Kinija (100 medalių).

Rusijos lengvosios atletikos rinktinė kol kas yra nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų. Birželio 17-ą dieną Vienoje (Austrija) Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) spręs, ar leisti rusų lengvaatlečiams dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Olimpiada Brazilijoje vyks rugpjūčio 5-21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (379)