Du įvarčius nugalėtojams pelnė Nikita Kučerovas (27 ir 56 min.), vieną – Artiomas Anisimovas (4).

Visas šešerias rungtynes laimėję rusai (18 tšk.) grupėje yra pirmi, o šveicarai (12 tšk.) rikiuojasi ketvirti.

Kitose B grupės rungtynėse Čekijos rinktinė 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sutriuškino Austrijos ekipą ir iškovojo penktąją pergalę.

Du įvarčius čekams pelnė Michalas Repikas (31 ir 43 min.), po vieną – Radekas Faksa (7), Dominikas Kubalikas (15), Dominikas Simonas (21), Michaelas Frolikas (31), Janas Kolaras (45) bei Jakubas Vrana (46).

Čekijos komanda su 15 taškų grupėje yra antra. Ji jau užsitikrinusi vietą ketvirtfinalyje. Austrai lieka be taškų ir septintoje pozicijoje. Jų laukia lemiama kova su kitais autsaideriais italais dėl išlikimo elite.

A grupėje Suomijos rinktinė 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) įveikė Prancūzijos ekipą ir šventė penktąją pergalę.

Suomija (16 tšk.) pirmauja A grupėje, o Prancūzija (1 tšk.) lieka septinta.

Kitose A grupės rungtynėse JAV rinktinė 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) įveikė Vokietijos komandą ir taip pat škovojo penktąją pergalę iš eilės.

Vietą ketvirtfinalyje jau užsitikrinę amerikiečiai (14 tšk.) grupėje yra antri, o vokiečiai, kurie pralaimėjo antrą sykį paeiliui, su 12 taškų lieka ketvirti.

Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių ekipas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)