B. Machovo teigiamas dopingo testas buvo paimtas sausio mėnesį Romoje, kur vyko reitingo turnyras. Ten Rusijos atstovas nukeliavo iki finalo ir nusileido varžovui iš Irano.

Tuomet sunkiasvoris ir įkliuvo su dopingu – jo organizme rasta augimo hormono, praneša sport-express.ru.

Sportininkui gresia ketverių metų diskvalifikacija. Pastaruosius dvejus metus vienas iš tituluočiausių Rusijos imtynininkų beveik nesivaržė dėl traumų šleifo.

2007, 2009 ir 2010 metais jis tapo pasaulio, o 2010 metais – Europos laisvųjų imtynių čempionu. 2012 metais Londone jis iškovojo olimpinį sidabro medalį. Sportininkas varžėsi svorio kategorijoje iki 120 kg.

Rusijos imtynių federacijos vadovas Michailas Mamiašvilis teigė, kad B. Machovas neneigė vartojęs draudžiamą medžiagą.

„Jis nesakė, kad to negali būti. Paskutiniais metais jis gydėsi daug traumų, turėjo reabilitaciją Vokietijoje. Jis reguliariai sportavo, viskas buvo normaliai. Tačiau jo sutuoktinė šiuo metu vartoja augimo hormono turinčius vaistus. Gali būti, kad atsitiktinai preparatas galėjo patekti ir į jo organizmą“, – leidiniui „Sport Express“ kalbėjo M. Mamiašvilis.

Paklaustas, ar imtynininkas gali griebtis tos pačios pasiteisinimo strategijos, kuri išgelbėjo Kanados kanojų sporto žvaigždę, federacijos vadovas atsakė, kad to kol kas nežino.

Priminsime, kad daugkartinė kanojų sprinto pasaulio čempionė Laurence Vincent-Lapointe neseniai buvo išteisinta dopingo byloje ir galės varžytis dėl 2020 metų Tokijo olimpiados aukso. Tarptautinę kanojų irklavimo federaciją visiškai įtikino 27 metų kanadietės versija, kad draudžiama medžiaga ligandrolis į jos organizmą pateko per lytinius santykius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)