Rusei teks grąžinti apdovanojimą, o rezultatai bus peržiūrėti. Pati T. Černova atsisakė komentuoti TOK sprendimą.

„Mano tolesni veiksmai – teismai, sporto arbitražo teismas. Ginsiu savo pozicijas. Grąžinti medalius? Tai apsvarstysime su federacija“, – teigė ji.

Olimpiniame 2008 metų turnyre T. Černova užėmė ketvirtą vietą, tačiau vėliau gavo bronzos medalį, nes dėl dopingo buvo diskvalifikuota antrą vietą užėmusi ukrainietė Liudmila Blonskaja.

T. Černovos rezultatai nuo 2009 metų rugpjūčio 15 iki 2013 metų rugpjūčio 14 dienos taip pat buvo anuliuoti dėl dopingo.

Taip daugiakovininkė neteko 2011 metais iškovojo pasaulio čempionato aukso ir 2012 metų Londono olimpiados bronzos.

Dar vienas rusų lengvaatletis Maksimas Dyldinas taip pat įkliuvo dėl draudžiamos medžiagos turinabolo.

Karjerą jau baigęs sportininkas dalyvavo 2013 metų Londono olimpiados 400 m bėgime ir estafetėje 4 po 400 m. Anksčiau jis neteko 2008 metų Pekino olimpinės bronzos estafetės rungtyje dėl kolegos Deniso Aleksejevo teigiamo dopingo testo.

Po pakartotinio dopingo testų patikrinimo Rusija jau neteko 14 Pekino olimpiados medalių (1 aukso, 6 sidabro ir 7 bronzos) ir 9 medalių Londono olimpiados (3 aukso, 6 sidabro). Dar keturių medalių Londone rusai neteko dėl antidopingo taisyklių pažeidimo.

Iš viso Rusijos sportininkai iš žaidynių Pekine ir Londone dėl dopingo turės grąžinti 27 olimpinius medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)