J. Jefimova pirmadienį 100 m plaukimo krūtine varžybose nusileido 16-metei Jevgenijai Čikunovai (1 min. 06,06 sek.) ir užėmė antrąją vietą, tačiau to užteko, kad Rusijos plaukimo žvaigždė užsitikrintų kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Po intriguojančios dvikovos J. Čikunova parodė Julijai „V“ ženklą, reiškiantį pergalę, o tai supykdė J. Jefimovą.

„Smagu, kad yra konkurencija, J. Čikunova labai stengiasi. Žvelgiant į rinktinę – ramiau, galėčiau jau ir į pensiją išeiti. Pamaina yra ir tai džiugina. Viliuosi, kad ji taps antrąja Jefimova, o gal net geresnė. Ar save prisimenu 16 metų?

Buvau daug kuklesnė, netgi visiškai kukli. Nemačiau, kokius ten ženklus ji man rodė, man buvo vis tiek, – kalbėjo po plaukimo J. Jefimova. – Svarbiausia, kad turiu kelialapį į Tokijų kišenėje. Ne taip svarbu, kad pralaimėjau Rusijos čempionatą. Aš jau tiek kartų pralaimėjau Rusijos čempionatą, kad tai manęs jau nebestebina. Tai nieko nereiškia. Aišku, rezultatą reikia gerinti ir ruoštis olimpiadai“.

Anksčiau Rusijos čempionato 50 m rungtyje J. Jefimova iškovojo aukso apdovanojimą.


Buvusi aršiausia Lietuvos geriausios visų laikų plaukikės Rūtos Meilutytės konkurentė tvirtino, kad nesitikėjo kalnus versti šiose Rusijos pirmenybėse.

„Niekam nesakiau, bet su tokiu pasirengimu negalvojau, kad kažkas man pavyks. Todėl ir vykti į pirmenybes nenorėjau. Tačiau kai akys bijo, rankos daro. Jei per pora mėnesių pavyko pasiekti tokius rezultatus, tai dar per pora mėnesių būsiu pasirengusi aukščiausio lygio varžyboms. Trukdė ir tai, kad neturėjau visai varžybų pastaruoju metu. Amerikoje viskas uždaryta, o treniruotis pradėjau nuo sausio. Ten ir dauguma baseinų uždaryta“, – pasakojo J. Jefimova.

J. Jefimova 2012 metų olimpiadoje laimėjo bronzą 200 m plaukimo krūtine rungtyje, 2016 metais – po sidabro medalį 100 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse. Rusė ne kartą kalbėjo, kad norėtų savo trofėjų kolekcijoje ir olimpinio aukso.

„Aukščiausio olimpinio apdovanojimo – aukso – neturėjimas jau man nesukelia tiek nerimo, kaip anksčiau. Tikrai miegoti dėl to galiu. Olimpinis aukso medalis – tokia didelė mano svajonė, kurią vis dar noriu įgyvendinti. Olimpinių medalių turiu, tačiau aukso – ne. Sunku pasakyti, kas bus Tokijuje, – svarstė J. Jefimova. – Visuomet kovosiu ir stengiuosi, tačiau labai nenusiminsiu, jei ir nepavyks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)