Buvusi Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos žvaigždė, 1500 m bėgimo olimpinis čempionas pirmą kartą IAAF prezidentu buvo išrinktas 2015 metais.

Rinkimai vyko pasaulio lengvosios atletikos čempionato išvakarėse – Dohoje stipriausi planetos lengvaatlečiai varžysis rugsėjo 27 – spalio 6 dienomis. Lietuvai ten atstovaus 11 mūsų šalies sportininkų.

IAAF viceprezidento postas pirmą kartą atiteko moteriai – 50 metų Ximenai Restrepo iš Kolumbijos. Ji savo šaliai laimėjo pirmąjį lengvosios atletikos olimpinį medalį, kai 1992 metais Barselonoje iškovojo bronzą 400 m distancijoje.

Be jos S. Coe komandoje taip pat bus buvęs pasaulio ir olimpinis čempionas bei rekordininkas Sergejus Bubka, Geoffrey Gardneris iš Norfolko, Nawafas Bin Mohammedas Al Saudas iš Saudo Arabijos.

Didžiausi S. Coe iššūkiai per pirmąją prezidentavimo kadenciją buvo Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacija ir šurmulys aplink Pietų Afrikos bėgikę Caster Semenya, kuriai reikia mediciniškai kontroliuoti testosterono kiekį organizme, jei nori varžytis bėgimo takelyje. Nesutikusi su iškeltomis sąlygomis atletė Dohoje negali startuoti.

„Kai mes prieš 4 metus išrinkome Sebastianą Coe, kartu su komanda jis padarė labai daug – didelis žingsnis į priekį. Ne tik lengvojoje atletikoje, bet ir sporte apskritai. Valant, darant sąžiningesniu, švaresniu ir suteikiant šansą mažoms šalims kovoti garbingai lygiomis sąlygomis“, – apie IAAF prezidentą DELFI yra sakęs Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)