Jei gruodžio 9 d. Paryžiuje (Prancūzija) posėdžiausiantis WADA vykdomasis komitetas vadovausis rekomendacija, Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) bus suspenduota ketveriems metams.

Tai sukeltų didelių rūpesčių tarpautiniuose renginiuose dalyvaujantiems rusų sportininkams, visų pirma, kandidatams į 2020 metų Tokijo ir 2022 metų Pekino olimpines žaidynes.

„Startuoti svarbiausiose varžybose galės tik sąsajų su šia byla neturintys atletai, neminimi McLareno ataskaitose, tie, kurių dopingo testų istorijose nėra klastojimo požymių“, – rašoma WADA atitikties priežiūros komiteto išvadose.

Primename, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) prieš 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros žaidynes patikėjo tarptautinėms federacijoms apsispręsti, kuriems rusų sportininkams uždegti žalią šviesą, o 2018 metų Pjongčango žiemos žaidynėse Rusijos delegacija formaliai nedalyvavo – leidimą startuoti gavę sportininkai buvo traktuojami kaip „olimpiniai atletai iš Rusijos“ ir neturėjo teisės į savo šalies vėliavą ar himną.

Be to, patvirtinus naujas sankcijas, Rusijai kiltų sunkumų organizuojant tarptautinius renginius, draudimų sulauktų oficialūs Rusijos sporto pareigūnai.

2014 metais prasidėjusio dopingo skandalo tęsinį sukėlė po ilgų prašymų iš susikompromitavusios Maskvos antidopingo laboratorijos gauti dopingo testų duomenys, kuriuose WADA specialistai aptiko šimtus neatitikimo ir galima sufabrikavimo atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)