„Košmaras“, „sudaužyta svajonė“, „raudonoji mašina atsimušė į sieną“, – tokiomis antraštėmis Rusijos žiniasklaida nušvietė šeštadienį įvykusį planetos čempionato pusfinalį. Šalies žurnalistai stebėjosi, kaip būrį NHL žaidėjų turinti komanda nusileido vos 2 stipriausioje pasaulio lygoje žaidžiančius atstovus turinčiai rinktinei.

Žiniasklaida kritikuoja rinktinės žaidėjus, o bene daugiausiai kirčių sulaukia didžiausia šalies ledo ritulio žvaigždė Aleksandras Ovečkinas. Vašingtono „Capitals“ lyderis čempionate pelnė tik tris taškus.

Savo vyrą nuo kritikų socialiniuose tinkluose ginti stojo netgi A. Ovečkino žmona Nastia Shubskaya.

„Pagrindinis skirtumas tarp Rusijos rinktinės ir NHL fanų yra tas, jog rusai po pralaimėjimų visada drabsto savo žaidėjus purvais, o ten sirgaliai palaiko tave nepriklausomai nuo rezultato.

Mes turime didžiuotis savo tautiečiais, kurie yra autoritetai milijonams žmonių visame pasaulyje, jie yra pavyzdys jaunajai kartai. Jūs visi turite sugebėti adekvačiai priimti šį pralaimėjimą ir įvertinti darbą, kurį rinktinės vyrai padarė“, – rašė A. Ovečkino mylimoji.

Nemažai karčių žodžių iš kritikų sulaukia ir rinktinės trenerių štabas su Ilja Vorobjovu priešakyje.

„Kur jūs, puolėjai? Į pasaulio čempionatą atsivežtas visas žvaigždynas, tačiau per tris kėlinius neįmuštas nė vienas įvartis į suomių vartus? Vadinasi tas žvaigždynas yra silpnesnis už ne pačią stipriausią suomių rinktinę. Treneris turi prisiimti atsakomybę“, – kalbėjo legendinis rusų ledo ritulininkas Borisas Michailovas.

„Varžovai padarė viską, kad atimtų iš rusų pagrindinį ginklą – greitas atakas ir laisvę neutralioje zonoje. Štai kas mūsų rinktinei nutiko. Bet ar tai yra sensacija? Ne, tai yra ledo ritulys. Viską lemia sekundės, mažos detalės“, – pridūrė kitas buvęs ledo ritulininkas Vladimiras Antipovas.

Tuo metu patys rinktinės ledo ritulininkai pripažino, jog varžovai žaidė geriau.

„Suomiai tiesiog žaidė savo žaidimą, o jis buvo geresnis nei mūsiškis. 23 suomių juodadarbiai sudaužė mūsų svajonę“, – kalbėjo gynėjas Nikita Zadorovas.

„Reikia pripažinti, kad suomiai labai koncentruotai žaidė gynyboje ir neleido mums kontroliuoti neutralios zonos. Tai buvo geriausia taktika žaidžiant prieš mus. Gaila, kad ji pasiteisino ir jiems užteko vieno įvarčio“, – sakė vartininkas Andrejus Vasilevskis.

Vis dėlto jaunajam rinktinės gynėjui Michailui Sergačiovui susitaikyti su nesėkme buvo sunkiau. 20-metis pergalingą suomių kapitono Marko Antilla įvartį trečiajame kėlinyje vadino varžovams laimingu atsitiktinumu.

„Tas įvartis yra mėšlas. Tai visiška sėkmė. Suomiai šiose rungtynėse tik gynėsi ir nedarė nieko daugiau. Jie nekėlė mūsų vartams pavojaus ir laimėjo atsitiktinumo dėka“, – sakė M. Sergačiovas.

Sekmadienį 16.45 val. Rusijos rinktinė dėl bronzos medalių kovos su Čekijos nacionaline komanda. Finale 21.15 val. susitiks Kanada ir Suomija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)