„Vienu metu aš jau buvau beveik pasiryžęs nesiųsti mūsų penkiakovininkių į Londoną, nes praėjusiose pasaulio pirmenybėse ir pasaulio taurės finale jos pademonstravo akivaizdžiai blogus rezultatus. Vis dėlto, atlikus išsamią jų pasirodymo ir sportininkių sveikatos būklės analizę, buvau patikintas, kad olimpinėse žaidynėse merginos galės kovoti dėl 3-6 vietų, todėl persigalvojau“, – spaudos konferencijoje teigė V. Aminovas.

Į žaidynes RFSP nusprendė deleguoti Jekateriną Churaškiną ir Jevdokiją Gretčičnikovą. Olimpinę atranką įveikė ir praeityje Lietuvai atstovavusi Julija Kolegova, tačiau jai vietos rinktinėje neatsirado dėl sportininkų kvotų apribojimų, pagal kuriuos viena šalis į Londoną gali pasiųsti ne daugiau dviejų vienos lyties penkiakovininkų.

Pastaraisiais metais tarptautinėje arenoje neblizgėjusi buvusi planetos vicečempionė D. Rimšaitė, Rusijai atstovaujanti nuo 2011-ų, viena paskutiniųjų pagal olimpinį reitingą taip pat kvalifikavosi į žaidynes, tačiau pasirinkti jos RFSP negalėjo, kadangi išimtinio leidimo dalyvauti Londono olimpiadoje buvusiai vilnietei nėra suteikęs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Kur kas didesnius lūkesčius RFSP sieja su vyrų komanda, kurią Londone sudarys prie favoritų priskiriami dukart olimpinis čempionas Andrejus Moisejevas ir dabartinis pasaulio čempionas Aleksandras Lesunas.

Primename, kad Lietuvos garbę olimpinėse šiuolaikinės penkiakovės varžybose Londone gins Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)