Po rungtynių naudingiausiu mačo žaidėju išrinktas Valdas Drabavičius džiaugėsi pasiekta pergale ir įvertino jos svarbą.

„Mes privalėjome laimėti šitas rungtynes. Gaila tik, kad neįvyko pirmosios rungtynės Izraelyje. Šitie 2 taškai mums buvo labai svarbūs ir tikrai gaila tik kad negalėjome nuvykti į Izraelį pasiimti dar dviejų taškų. Mums jų labai reikia, jeigu norime galvoti apie Europos čempionatą“, – kalbėjo V. Drabavičius.

– Lietuvos rinktinė daug žaidė per savo krašto žaidėjus. Ar tai buvo akcentuojama prieš mačą?

– Analizavome jų žaidimą ir matėme, kad jie eina padėti pusiau kraštams gynyboje, tad žinojome, jog kraštuose turėsime progų. Tai iš dalies pavyko, bet nemažai dar ir neįmetėme. Tikrai buvo galima ir geriau pasirodyti su realizacija, bet tikrai buvo akcentuota, jog krašto žaidėjai turės daug darbo. Džiugu, kad tai kažkiek pavyko.

– Pirma mačo dalis buvo labai klampi. Kokios buvo to priežastys?

– Visada norisi, kuo greičiau pabėgti į priekį ir pasiimti rungtynes. Turėjome porą progų pabėgti, bet jų neišnaudojome. Vėl gi tai buvo realizacijos bėdos. Klampaus žaidimo priežastys buvo pašalinimai. Per pirmą kėlinį išvaryti buvome 7 kartus, todėl negalėjome skubėti ir žaisti poziciškai, kad susikurtumėm užtikrintas progas.

Vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška po mačo nebuvo iki galo patenkintas žaidimu, tačiau teigė, jog svarbiausia buvo pasiimti taškus.

„Visų pirma, reikia pasidžiaugti pergale. Dabar laukia rungtynių analizė ir žiūrėsime. Antrame kėlinyje gynyba neveikė taip, kaip turėjo, bet suveikė puolimas“, – akcentus sudėliojo strategas.

– Pirmajame kėlinyje buvo labai daug šalinimų. Kur buvo tos problemos?

– Kai kurių tų šalinimų nelabai suprato ir patys žaidėjai. 7 kartus buvome šalinami, tai pusę kėlinio žaidėme mažumoje. Antrajame kėlinyje ši problema išsisprendė.

– Krašto žaidėjai buvo labai rezultatyvūs. Prieš rungtynes buvo akcentuojamas žaidimas per juos?

– Prieš mačą akcentavome, kad kraštams bus daug darbo. Varžovai viduryje viską nori užsidaryti, tad atsiranda erdvės kraštams. Gerai, kad kraštai susimetė savo įvarčius, todėl džiaugiamės pergale.

– Kiek esate patenkintas žaidimo organizavimu, kai nebuvo Aideno Malašinsko?

– Broliai Virbauskai šiandien pasirodė gerai. Benas Petreikis irgi turėjo gerų atkarpų, bet susižeidė petį. Varžovas nebuvo tas, prieš kurį reikėtų sukti daug derinių, vyrams reikėjo parodyti savo individualų meistriškumą ir to užteko.

– Ar yra žinių dėl neįvykusio mačo su Izraeliu?

– Kol kas tik gavome raštą, kad rungtynės yra atidėtos, bet kaip jos vyks negaliu pasakyti.

– Mačas bus labai svarbus, o prieš jį buvote laikomi favoritais. Ar jautėte dėl to papildomą spaudimą?

– Kiekvienos rungtynės yra kova, kurią reikia laimėti. Ar tu išeini, kaip favoritas ar ne – vis tiek nori laimėti. Kiekviena pergale džiaugiamės.

– Vienu metu varžovai naudojo „aukštą gynybą“, kai visi nueina nuo linijos. Ką galite pakomentuoti apie ją?

– Taip, buvo jų bandymas pakeisti gynybą ir taip perlaužti rungtynes, bet ta jų aktyvi gynyba buvo neveiksni. Ji netgi buvo paranki mums ir tada susikūrėme 6 įvarčių pranašumą, kai jau tikėjomės, kad galime nulaužti rungtynes ir susikurti 8 ar 10 įvarčių persvarą, bet kelios klaidos ir varžovai grįžo atgal bei atsirado šiek tiek nereikalingo streso. Svarbu, kad viską išsisprendėme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)