Nugalėtojo titulą ginantis R. O’Sullivanas kovoje su Neilu Robertsonu (9) atsiliko 0:3, tačiau sugebėjo atsitiesti ir 6:4 nugalėjo australą. Aukštos kokybės susitikime N. Robertsonas iškart bandė patiesti penktojo titulo „Masters“ varžybose siekiantį oponentą, pirmąsias dvi partijas laimėdamas bendru rezultatu 180-1.

Trečioje partijoje „Raketa“ surinko 62 taškus, tačiau neįmušė sudėtingo raudonojo kamuoliuko ir išleido pergalę iš rankų. Bet jau ketvirtoje partijoje R. O’Sullivanas atsakė 114 taškų serija, o vėlesnėse trijose 57, 87 ir 49 taškų serijų jam pakako, kad persvertų santykį savo naudai (4:3).

Aštuntoje partijoje N. Robertsonas išvalė visą stalą, atlikdamas puikią ir kol kas didžiausią turnyre 140 taškų seriją, o rezultatas tapo lygus (4:4). Vis dėlto 106 ir 76 taškų serijos kitose partijose užtikrino vietą ketvirtfinalyje R. O’Sullivanui.

Tuo metu kitame aštuntfinalio susitikime M. Williamsas 6:3 nugalėjo Allisterį Carterį (5). Velso sportininkui pergalės siekti nesutrukdė ir kaklo trauma, kurią jis patyrė pirmadienį papuolęs į nedidelę automobilio avariją.

M. Williamsas mačą pradėjo 98 taškų serija, tačiau kitas dvi partijas laimėjo jo varžovas (99 ir 71 taško serijos). Vėliau A. Carteriui teko stebėti, kaip jo oponentas lygina rezultatą puikia 102 taškų serija, o penktoje ir šeštoje partijose sportininkai apsikeitė pergalėmis.

Likusiose trijose partijose abu žaidėjai ėmė vis dažniau klysti, tačiau sėkmingiau varžovo klaidomis naudojosi 1998 ir 2003 metais šį turnyrą laimėjęs M. Williamsas, kuris ir iškovojo galutinę pergalę.

Ketvirtfinalyje R. O’Sullivano varžovu bus Peteris Ebdonas (14), o M. Williamsas kovos su Shaunu Murphy’iu (3).

Antradienio rezultatai:

Ronnie O'Sullivan 6 – 4 Neil Robertson
Allister Carter 3 – 6 Mark Williams

Trečiadienį paaiškės likę du ketvirtfinalio dalyviai. Tarp 8 geriausių žaidėjų jų lauks Stephenas Maguire’as (2) ir Markas Selby’is (7).

Trečiadienį ketvirtfinalyje iki 6 pergalių kovos:

Ryan Day (6) – Joe Perry (12)
John Higgins (4) – Mark Allen (11)

Turnyro nugalėtojui atiteks 150 tūkst. svarų. (apie 578 tūkst. litų) Už didžiausią seriją turnyre skiriama 10 tūkst. (apie 38,5 tūkst. litų) už maksimalią seriją – 25 tūkst. svarų (apie 96 tūkst. litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją