28 metų 165 cm ūgio R. Namajunas pirmą kartą pasaulio minimalaus svorio (iki 52,2 kg) čempionės titulą iškovojo 2017 metų lapkritį. Tuomet ji palaužė lenkę Joanną Jedrzejczyk. Tačiau 2019-ųjų kovą R. Namajunas čempionės diržą prarado, kai neatsilaikė prieš Brazilijos atstovę Jessicą Andrade.

O 31 metų 163 cm Zhang Weili čempionės vardą pelnė 2019-aisiais, kai titulinėje kovoje jau 42-ąją sekundę nokautavo J. Andrade. Pirmoji ir vienintelė čempionė iš Kinijos per visą UFC istoriją prieš akistatą su Rose laimėjo net 21 kovą iš eilės (10 nokautų). Vienintelį sykį ji suklupo pirmojoje MMA kovoje 2013-aisiais.

Tačiau Namajunas privertė ją prisiminti nesėkmės skonį. Pilnutėlėje arenoje susirinkusiems žiūrovams skanduojant „Let's go Rose“ varžovės kovą pradėjo nuo žvalgybos. Zgang Weili kelis kartus patikrino savo priešininkę kojų smūgiais, tačiau po minutės būtent kinė po galingo Rose spyrio kaire koja į nepridengtą smakrą atsidūrė ant tatamio. Lietuvių kilmės kovotoja nelaukė, kol varžovė atsigaus, ir pripuolusi apipylė ją negailestingų smūgių kruša, tad teisėjui nebeliko kitos išeities, tik nutraukti kovą.

Nors sunkiai ant kojų stovėjusi Kinijos kovotoja su sprendimu nesutiko, tačiau į viršų buvo iškelta R. Namajunas ranka. 28 metų kovotoja tapo pirmąja UFC istorijoje, kuriai pavyko susigrąžinti pasaulio čempionės titulą.

„Aš padariau tai. Aš esu geriausia. Tas smūgis tikrai buvo idealus, bet nebuvau tikra, ar jo užteks, tad pridėjau dar kelis smūgius į galvą. Ir man pavyko“, – sunkiai tvardydama emocijas po pergalės ringe kalbėjo R. Namajunas.


Tuo metu nukarūnuota pasaulio čempionė Zgang Weili neslėpė pykčio ir nusivylimo. „Aš vis dar sąmoninga, tad, manau, teisėjas per anksti sustabdė kovą. Man viskas gerai, noriu kuo greičiau grįžti į ringą ir atsiimti diržą“, – tikino kovotoja iš Kinijos.

Minimalaus svorio kategorijos reitingo sąraše pirmą vietą užimanti R. Namajunas MMA varžybose iškovojo 11-ą pergalę ir antrą – nokautu. Per savo karjerą ringe ji patyrė 4 pralaimėjimus, du kartus pralaimėjo titulinėse kovose, tačiau po kiekvienos nesėkmės sugebėjo atsigauti ir grįžti dar stipresnė.

Kitoje moterų titulinėje dvikovoje triumfavo Valentina Ševčenko. Svorio kategorijoje iki 56,7 kg ji techniniu nokautu antrame raunde įveikė brazilę Jessicą Andrade ir apgynė flyweight kategorijos čempionės titulą. Tai Kirgizijos kovotoja padarė jau penktą kartą iš eilės.

Pagrindinėje „UFC 261“ turnyro dvikovoje svorio kategorijoje iki 77,1 kg ankstų sekmadienio rytą Džeksonvilyje dėl pasaulio čempiono titulo susigrūmė nigerietis Kamaru Usmanas ir amerikietis Jorge Masvidalis. 14 pergalę iš eilės iškovojęs K. Usmanas antrame raunde įspūdingai nokautavo savo varžovą ir apgynė welterweight kategorijos čempiono titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)