46-erių ekonomistas nuo 2012-ųjų iki praėjusios gegužės ėjo Rusijos ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo pavaduotojo pareigas. Jis taip pat buvo laikomas šešėliniu Rusijos šachmatų federacijos lyderiu.

FIDE vadovo poste A. Dvorkovičius pakeis buvusį Kalmukijos respublikos prezidentą Kirsaną Iliumžinovą. Pastarasis įeis į istoriją kaip antras pagal valdymo trukmę FIDE prezidentas.

Su pareigomis K. Iliumžinovas atsisveikino nenoromis. Manoma, kad sunkiai prognozuojamu elgesiu ir ekstravagantiškais poelgiais pagarsėjęs kalmukas, patekęs į JAV juodąjį sąrašą, nebeturėjo kitos išeities, kuomet naują favoritą pasirinko šachmatų pasaulyje povandenines sroves reguliuojantis Kremlius.

Rinkimuose Batumyje A. Dvorkovičius neturėjo rimtos konkurencijos. Buvęs pretendentas į pasaulio čempiono titulą iš Didžiosios Britanijos Nigelas Shortas savo kandidatūrą atsiėmė prieš balsavimą ir parėmė rusą.

Vienintelis likęs varžovas Georgas Makropoulas iš Graikijos surinko 78 balsus, A. Dvorkovičius sulaukė 103 delegatų palaikymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)