Lietuvos jaunimo čempionas R. Adomaitis 120 km (19 ratų po 6,3 km) nuvažiavo per 2 val. 35 min. 10 sek. ir kovoje dėl pirmos vietos pranoko belgą Nilsą Heynsą. Trečią vietą užėmė kitas belgas Glenas van Herckas (+5 sek.).

„Lenktynės buvo greitos, startavo nemažai pajėgių dviratininkų: britų jaunimo rinktinė, Belgijos profesionalaus kontrakto neturinčių dviratininkų lenktynių čempionas. Nuo pat starto jaučiausi gerai ir visas lenktynes laikiausi priekyje, dalyvavau daugelyje atakų, o tose, kurias praleisdavau, dalyvavo komandos draugai.

Kiekvienas iš mūsų buvome atitrūkę ir kiekvienas turėjome progą, tačiau šiandien sėkmė nusišypsojo man, – pasakojo R. Adomaitis. – Labai džiugu, kad vaikinai jau gali lenktyniauti visu pajėgumu. Tik gaila, kad Deną šiandien sustabdė griūtis, o Justas pradūrė abi padangas. Aš ir dar 18 dviratininkų atitrūkome aštuntajame rate.

Darniai dirbome, o likus ratui, prasidėjo taktiniai žaidimai. Tikėjausi bendro sprinto, bet, pasinaudojęs proga, atakavau ir, iki finišo likus maždaug dviems kilometrams, su antrą vietą užėmusiu dviratininku atitrūkome, o grupė nerodė iniciatyvos vytis. Tai pamatęs supratau: viskas arba nieko ir pasiekiau pirmąją sezono pergalę plente! Džiugu.

Šiandien mes nugalėtojai, o rytoj – nauja diena ir paskutinis startas šioje stovykloje“.

Aristidas Kelmelis (+1.50) finišavo 44-as, Mantas Januškevičius (+1.50) – 49-as, o Rokas Kmieliauskas (+1.50) – 51-as. Justas Beniušis ir Denas Masiulis nebuvo klasifikuoti. Finišą pasiekė 109 dviratininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)