R. Meilutytė 0.23 sek. aplenkė Jamaikos atstovę Alią Atkinson ir 0.50 sek. trečią vietą užėmusią australę Sarah Katsoulis bei dar kartą, jau trečią, šįsyk 0.07 sek. pagerino Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatų rekordą.

Moterų 50 m plaukimo krūtine finalo eiga:

R. Meilutytė plaukė ketvirtu takeliu. Lietuvė greičiausiai sureagavo į starto signalą ir pirmoji įveikė pusę distancijos. Olimpinė čempionė savo pranašumu neleido suabejoti ir antroje rungties dalyje bei, atlaikiusi jamaikietės A. Atkinson konkurenciją, finišavo pirmoje vietoje.


Finalinio plaukimo rezultatai:

1. Rūta Meilutytė (Lietuva) 29.44 sek.
2. Alia Atkinson (Jamaika) 29.67
3. Sarah Katsoulis (Australija) 29.94
4. Rikke Moeller Pedersen (Danija) 30.00
5. Jessica Hardy (JAV) 30.01
6. Petra Chocova (Čekija) 30.10
7. Rebecca Ejdervik (Švedija) 30.12
8. Jin Zhao (Kinija) 30.43

Apdovanojimų ceremonijoje R. Meilutytė atrodė daug ramesnė nei Londono olimpiadoje - nors lietuvė spindėjo džiaugsmu, šį kartą jos akyse ašarų nepasirodė.

Dienraščio „Lietuvos ryto“ Stambule paklausta, ar jaučiasi ryškiausia žvaigžde, Rūta atsakė: „Ne, tikrai nesijaučiu“.

* * *

Primename, kad 50 m plaukimo pusfinalyje R. Meilutytė finišavo per 29,51 sek. ir 0,05 sek. pagerino sau pačiai priklausiusį naują Lietuvos ir pasaulio čempionatų rekordą bei 0,04 sekundės - Europos rekordą. Mūsiškė kaip ir atrankos varžybose užėmė pirmą vietą tiek savo plaukime, tiek bendroje įskaitoje.

R. Meilutytę su pergale pasveikino Prezidentė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino plaukikę Rūtą Meilutytę Stambule (Turkija) vykusiame pasaulio plaukimo trumpame (25 metrų) baseine čempionate iškovojus auksą.

„Miela Rūta, vėl nugalėjai ir pradžiuginai Lietuvą! Mes didžiuojamės Tavimi. Nuoširdžiai sveikinu tapus pasaulio čempione ir pagerinus Europos rekordą. Visa Lietuva palaikė Tave ir labai džiaugiasi šia įspūdinga pergale. Tegul šis laimėjimas įkvepia Tave dar didesniems siekiams“, - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė R. Meilutytei palinkėjo stiprybės, sėkmės, naujų pergalių ir gražių ateinančių švenčių.

R. Meilutytė - ir 100 m kompleksinio plaukimo finale

Ketvirtadienį vakare vykusiame moterų 100 metrų kompleksinio plaukimo pirmame pusfinalyje R. Meilutytė užfiksavo puikų rezultatą - 59.15 sek. (naujas Lietuvos rekordas) ir finišavo pirma bei pateko į finalą, kuris vyks penktadienį. Bendroje pusfinalio įskaitoje R. Meilutytė - trečia.

Ji nusileido tik jamaikietei Aliai Atkinson (58.94 sek.) ir kinei Zhao Jing (59.12 sek.).

100 m kompleksinio plaukimo atrankos varžybose lietuvė nuotolį įveikė per 59,33 sek., užėmė antrą vietą ir pateko į pusfinalį. Šis R. Meilutytės rezultatas taip pat buvo Lietuvos rekordas. Ankstesnis pasiekimas (1:00,65) priklausė jai pačiai ir buvo pagerintas net 1,32 sek.

100 metrų laisvu stiliumi atrankos devintame plaukime R. Meilutytė finišavo per 53,54 sek., užėmė trečią vietą ir pateko į pusfinalį, bet jame nedalyvavo, nes jis numatytas vos 19 minučių prieš 50 m plaukimo krūtine finalą.

Londono olimpinėse žaidynėse aukso medalį 100 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojusi R. Meilutytė Stambule iš viso dalyvaus net penkiose rungtyse.

Šis pasaulio čempionatas - tik antras oficialus jos startas po olimpinių žaidynių. Prieš kelias dienas geriausia 2012 metų Europos jaunąja (iki 19 metų) sportininke išrinkta lietuvė spalio viduryje dalyvavo plaukimo pasaulio taurės trumpame baseine trečio etapo varžybose. Jose R. Meilutytė laimėjo 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtis, o 100 m kompleksiniu būdu rungtyje užėmė trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (938)