Trūksta ne tiek daug

Greičiausiai planetoje 100 m plaukimo krūtine nuotolį olimpiniame 50 m baseine iki šiol yra įveikusi amerikietė Jessica Hardy – 2009 metais ji tai padarė per 1 min. 4,45 sek.

R. Meilutytės geriausias rezultatas už planetos rekordą, pasiektą, kuomet sportininkams dar buvo leidžiama vilkėti ilgus plaukimo kostiumus iš plūdrumą didinančio poliuretano, „lėtesnis“ 0,76 sek.

Plačiais žingsniais progresuojanti plaukikė iš Lietuvos pirmą kartą prisipažino galvojanti, kad dabartinis pasaulio rekordas neturėtų tverti ilgiau nei kelerius artimiausius metus.

„Žinant, kad praėjusiais metais savo asmeninį rezultatą pagerinau kone dviem sekundėmis, skirtumas gal ir neatrodo toks didelis. Žiūrėsime, kaip ten bus. Svarbiausia man – toliau gerinti asmeninį pasiekimą. Manau, iki Rio de Žaneiro olimpiados „nusimesti“ tas 0,76 sekundės nėra labai sunku, bet negali žinoti, gal ir kas nors kitas pagerins pasaulio rekordą“, – bendraudama su Lietuvos žiniasklaida, svarstė R. Meilutytė.

Įpratusi treniruotis paryčiui

Treneris Jonathanas Ruddas auklėtinę šiuo metu rengia vasaros sezonui. Artimiausias jėgų patikrinimas jos laukia sausio 18-20 d. Liuksemburge vyksiančiose komercinėse varžybose, kuriose R. Meilutytė dalyvauja kasmet.

Šią savaitę Londono olimpinei čempionei teko trumpam palikti Plimutą ir grįžti į tėvynę, tačiau kelionė sportininkės pasiruošimo plano nesujaukė. Antradienį parskridusi į Lietuvą, 15-metė plaukikė kitą dieną nuo šešių ryto daugiau nei dvi valandas treniravosi Lazdynų baseine. Kai R. Meilutytė pradėjo pratybas, Didžiojoje Britanijoje buvo ketvirta nakties.

„Žinoma, miegas ėmė, tuo labiau, kad naktį ilgokai neužmigau. Ryte buvo sunkoka, bet išgėriau kavos ir šiek tiek atsigavau. Režimo reikia laikytis: negaliu iškristi iš ritmo, stengiuosi įgyvendinti treniruočių planą, kiek tik tai įmanoma“, – po treniruotės įspūdžiais dalinosi R. Meilutytė.

Pratybos anksti ryte Plimute gyvenančiai plaukikei jau seniai tapo nuolatine rutina: darbuotis baseine nuo šeštos ryto ji įprastai pradeda keturis kartus per savaitę. Dažniausiai sportininkė per dieną turi dvi treniruotes, trunkančias po dvi ar daugiau valandos.

Retą progą atsikvėpti R. Meilutytė turėjo tik per Kalėdas, kurias praleido su visa šeima savo močiutės Aldonos namuose Kaune. Tuo tarpu Naujuosius metus grįžusi į Plimutą plaukikė jau sutiko darbingai.

„Naujus metus pažymėjau ramiai, su draugais Plimute. Švęsti negalėjau, nes kitą dieną jau buvo treniruotė“, – pasakojo atletė.

Užjaučia Vilniaus plaukikus

Nors R. Meilutytė gimė ir augo Kaune, o savo plaukikės karjerą pradėjo Šilainių baseine, vienintelis sostinėje veikiantis 50 m ilgio Lazdynų baseinas jai taip pat puikiai pažįstamas.

„Kai dar buvau mažytė, čia dalyvavau savo pirmajame Lietuvos čempionate. Atsimenu, kad plaukiau aštuntame take. Pats baseinas nuo to laiko nė trupučio nepasikeitęs, netgi sakyčiau, kad situacija dar pablogėjusi“, – paklausta apie kapitalinio remonto niekaip nesulaukiantį baseiną, atsiliepė R. Meilutytė.

Olimpinė čempionė užjautė Vilniuje sportuojančius plaukikus, kuriems, anot jos, dėl pasenusios sporto bazės sunku kokybiškai treniruotis.

„Gaila tų talentingų sportininkų, kurie čia treniruojasi. Pavyzdžiui, yra toks berniukas – Povilas Strazdas, kuris, manau, tikrai važiuos į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Žiūrint į sąlygas, kuriose jis dirba, tikrai gaila. Iki galo įgyvendinti savo tikslų treniruotėse čia tikrai negalima. Pažiūrėkite, net nėra vėliavėlių, žyminčių 5 m ribą iki baseino krašto. Plaukiant reikia žiūrėti į lubas ir skaičiuoti lempas, kad į sieną neatsitrenktumei. Norėtųsi, kad baseinai būtų bent kiek atnaujinti“, – kalbėjo R. Meilutytė.

Laukia dar viena šventinė ceremonija

Trečiadienį R. Meilutytė drauge su kita olimpine čempione Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene ir pastarosios vyru bei treneriu Andrejumi taip pat svečiavosi pas premjerą Algirdą Butkevičių, o vakare jos laukia geriausių 2012-ų sportininkų pagerbimo ceremonija.

Tradicinius rinkimus, kuriuos organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), plaukikė laimėjo triuškinančia persvara.

„Tikrai smagu, kad Lietuvos žmonės vertina mano darbą ir pastangas. Man tai – didžiulis laimėjimas ir įvertinimas, labai visiems ačiū“, – savo sirgaliams dėkojo R. Meilutytė, kuriai vakare bus įteikta skulptūra „Šaulys“ bei 30 tūkst. litų čekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)