Mūsiškio, kuris studijuoja Lydso (Leeds) universitete visi trys bandymai ketvirtadienį nebuvo labai sėkmingi (17,37 m; 16,62 m ir 16,84 m).

R. Martišausko geriausias šio sezono rezultatas yra 18,36 m, o jo asmeninis rekordas yra 18,39 m.

Koją pakišo jaudulys

„Aišku, tikėjausi geresnio rezultato. Tačiau tai mano pirmas čempionatas, buvo nemažai streso“, - po pasirodymo kalbėjo R. Martišauskas. - Tačiau į ateitį žiūriu, kaip rutulio stūmikas, tai man šis startas buvo labai svarbus. Pamatysiu, kaip viskas čia vyksta, apsitrinsiu ir ateityje viskas bus gerai. Pasikartosiu, šįkart jaudulys buvo tikrai didelis. Man tai debiutas Europos čempionate, todėl nerimo netrūko“.

Rutulio stūmimo rungtyje buvo registruoti 24 rutulio sportininkai. Mūsiškis nepateko tarp 8 geriausių ir penktadienį nedalyvaus finalo varžybose.

„Dariau klaidų. Kairės kojos nespėjau įstatyti ir nesusijungiau su rutuliu. Tai, manau, didžiausia mano klaida. Žinoma, trūko trenerio pagalbos, tačiau nieko nepadarysi“, - teigė rutulio stūmikas iš Lietuvos.

R. Martišauskas žada nenuleisti rankų ir toliau siekti savo tikslų. Rutulio stūmikas jau galvoja ir apie vasaros sezoną.

„Man labai patiko dalyvauti. Smagu būti tarp geriausiųjų, smagu apsitrinti, smagu pamatyti tikruosius konkurentus ir savo jėgą“, - negailėjo pagyrų renginiui R. Martišauskas. - Viskas įspūdinga. Motyvacijos dirbti ir toliau tikrai nestigs. Jau rytoj noriu eiti ir treniruotis. Ruošiuosi vasaros varžyboms“.

Į finalą pateko aštuoni atletai, o geriausius rezultatus pasiekė Asmiras Kolasinačas iš Serbijos (20,31 m), bosnis Hamza Aličius (20,05 m) ir čekas Ladislavas Prašilas (20,03 m).

Šios rungties Europos rekordininkas yra vokietis Ulfas Timmermannas – 22,55 m. Rezultatas pasiektas dar 1989 metais.

Čempionate dar dalyvauja trys Lietuvos atstovai

Europos čempionate iš viso dalyvauja 578 sportininkai iš 47 valstybių. Dėl apdovanojimų kovos 320 vyrų ir 258 moterys.

Lietuvos rinktinės sudėtyje yra dar trys lengvaatlečiai. 23-ejų metų Darius Aučyna varžysis šuolių į tolį ir trišuolių rungtyse, 22-ejų metų Tomas Vitonis – šuolių į tolį turnyre, o vienintelė mūsų šalies rinktinės mergina 20-metė Dovilė Dzindzeletaitė – trišuolio varžybose.

Europos čempionatas baigsis sekmadienį – kovo 3-ią dieną.

2011-ais Paryžiuje vykusiame Europos čempionate Austra Skujytė iškovojo bronzos medalį penkiakovėje, bėgikė Eglė Balčiūnaitė pastaruoju metu finalo protokoluose iš šeštos vietos pakilo į ketvirtą, nes dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuotos dvi rusės, o šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis buvo penktas.

Šiais metais praktiškai visi Paryžiuje startavę sportininkai Geteborgo čempionatą praleidžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)