M Mičkovas tapo jauniausiu Rusijos rinktinėje debiutavusiu žaidėju. Pirmose rungtynėse atstovaujant vyrų nacionalinei ekipai jam buvo 16 metų, 11 mėnesių ir 2 dienos.

Anksčiau šis rekordas priklausė vartininkui Vladislavui Tretjakui, kuris debiutavo būdamas 17 metų, 7 mėnesių ir 8 dienų.

Dar jaunimo varžybose lakroso stiliaus įvarčiais pagarsėjęs 16-metis savo vizitinę kortelę paliko ir Švedijos rinktinės vartininkui Gustafui Lindvallui, kai apčiuožęs varžovų vartus lazda įmetė ritulį į tinklą pastarajam pro ausį.

Šiuo metu vienu didžiausių ledo ritulio talentu laikomas M. Mičkovas žaidžia KHL lygoje, Sankt Peterburgo SKA komandoje.

Jam prognozuojamas pirmasis šaukimas 2023 metų NHL naujokų biržoje, o didžiausias jo varžovas ten veikiausiai bus kanadietis Connoras Bedardas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)