Brazilijos saugumo tarnybos atliko visų žaidynėse dalyvausiančių ir dirbsiančių žmonių patikrinimą. Iš viso buvo išanalizuoti duomenys apie daugiau nei 400 tūkst. žmonių, tame skaičiuje – savanoriai, žiniasklaidos atstovai ir oficialūs asmenys. Neatitikusios saugumo tarnybų keliamų kriterijų paraiškos buvo atmestos, tokiems asmenims akreditacijos išduodamos nebus.

Saugumą Rio de Žaneire kartu su Brazilijos pareigūnais užtikrins ir 250 policininkų iš 55 šalių. Žaidynių metu policija patruliuos Olimpiniame kaimelyje, arenose, turistinėse zonose ir strateginiuose objektuose (oro uostuose ir prie pagrindinių kelių).

Apie 20 tūkst. Brazilijos policijos pareigūnų tobulinosi specialiuose mokymuose. JAV ekspertai organizavo 15 kursų 400 Brazilijos pareigūnų.

Kopakabanoje atidaryta olimpinių suvenyrų parduotuvė

Liepos 1 d. Kopakabanoje buvo iškilmingai atidaryta 1800 kv. m. ploto palapinėje įrengta olimpinių ir parolimpinių žaidynių suvenyrų parduotuvė. Joje sporto aistruoliams siūloma daugiau nei 3 tūkst. įvairių prekių, pirkėjai galės įsigyti talismanų lėlių, kuprinių, paplūdimio rankšluosčių, drabužių ir net miniatiūrinių olimpinio deglo kopijų.

60 olimpinio deglo kelionės dienų

Liepos 1 d. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių deglo estafetė skaičiavo 60 savo kelionės po Braziliją dienų. Per du mėnesius deglas aplankė 180 miestų, nukeliavo 17 tūkst. kilometrų, jį nešė daugiau kaip 7 tūkst. žmonių.

Brazilijos žmonės olimpinio sąjūdžio simbolį pasitiko šiltai ir džiaugsmingai. Olimpinio deglo kelionės atskleistą Brazilijos multikultūriškumą galite išvysti šiame video.

Sportininkų meniu – 40 tropinių vaisių rūšių

Pekino olimpinių žaidynių metu sprinteris Usainas Boltas suvalgė tūkstantį vištienos kepsnelių McNuggets, o plaukikas Michaelas Phelpsas valgė daug makaronų, picų ir sumuštinių su keptais kiaušiniais. Vien pusryčiams olimpinis čempionas suvalgydavo tris tokius sumuštinius kartu su penkių kiaušinių omletu. Rio de Žaneiro žaidynių organizatoriai geriausius pasaulio sportininkus kvies „užsikrauti“ vitaminų ir mineralų siūlydami galybę įvairiausių egzotinių vaisių.

Pagrindinė Olimpinio ir parolimpinio kaimelio valgykla virs didžiausiu pasaulyje laikinu restoranu, kuris įsikurs gigantiškoje palapinėje. Čia atletai galės paragauti 40 įvairių tropinių vaisių, daugelis vaisių rūšių ne Brazilijos sportininkams bus nepažįstami, tai kupuasu, karambola, sirigela, jabutikaba, graviola ir daugelis kitų.

Brazilijos vaisiai

Kiekvieną dieną olimpinio kaimelio valgykloje bus patiekta nuo 45 iki 60 tūkst. įvairių patiekalų porcijų. Patiekalai bus suskirstyti pagal pasaulio virtuves ir pateikiami atskirose zonose. 60-ies dietologų komanda galės atsakyti į sportininkų klausimus apie maistą anglų, prancūzų ir portugalų kalbomis, papasakos apie kiekvieno patiekalo ingridientus ir informuos, kiek patiekaluose kalorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją