D. Rapšį vasarą kamavo nugaros skausmai, kurie vis dar nėra iki galo praėję, bet pirmadienį išlipęs iš lėktuvo Vilniaus oro uoste 27-erių plaukikas sakė apskritai nebesusigaudantis, kur ir ką maudžia.

„Dabar tik norisi miego, bet dar liko į Panevėžį parvažiuoti... Šįkart išėjo labai jau sunki kelionė, ypač kuomet po paskutinio starto penktą ryto jau reikia leistis į kelią. Labai sudėtinga. Man jau viskas taip nutirpę iš visų pusių, kad stoviu kaip stulpas“, – atsiduso D. Rapšys.

„Pirmą kartą taip intensyviai dalyvavau pasaulio taurės varžybose. Jos tęsėsi tris savaites iš eilės, kelionės – irgi ne iš trumpųjų. Tad nuovargis jaučiasi. Bet buvo faina, daug geros patirties“, – šypseną išspaudė R. Meilutytė.

Pastaroji per tris taurės varžybų etapus susirinko šešis aukso medalius, neleidusi nė vienai varžovei pagalvoti apie pergales 50 ir 100 m plaukimo krūtine nuotoliuose.

Bendroje įskaitoje R. Meilutytė tarp moterų užėmė penktą vietą. Pirma buvo amerikietė Beata Nelson, antra – Siobhan Haughey iš Honkongo, trečia – prancūzė Beryl Gastaldello, ketvirta – kanadietė Kylie Masse.

Lietuvė iš viso užsidirbo 50 tūkst. JAV dolerių premijų ir jau žino, kur dės dalį pinigų.

„Tikrai aukosiu Ukrainai, manau, dabar tai daryti yra tiek pat svarbu kaip ir karo pradžioje“, – sakė R. Meilutytė.

Po antrojo pasaulio taurės varžybų etapo Toronte (Kanada) ji buvo užminusi mįslę, pareiškusi, kad linksta nedalyvauti gruodžio 13-18 d. Melburne vyksiančiame pasaulio čempionate trumpame (25 m) baseine.

Vis dėlto grįžusi namo 25-erių kaunietė teigė apsisprendusi vykti į Australiją.

„Ilgas sezonas, daug varžybų, o aš tik neseniai pradėjau vėl plaukti. Tiesiog nenorėčiau persitempti, nes krūvis nėra mažas – tiek psichologinis, tiek fizinis. Saugau save, dėl to ir dvejojau, bet dabar jau nusprendžiau. Tikslai čempionate bus tokie patys kaip ir pasaulio taurės varžybose – plaukti ir mėgautis“, – aiškino pastaruoju metu Žilvino Ovsiuko treniruojama sportininkė.


Dalyvausiantis planetos pirmenybėse patvirtino ir D. Rapšys.

„Paskutinė kelionė ūpą numušė, reikės kelias dienas pailsėti ir atsigauti. Bet šiaip viskas buvo labai gerai. Nesitikėjome, kad į šias varžybas susirinks tiek daug greitų, gerai pasiruošusių konkurentų. Rezultatais likau patenkintas, nors iki pirmų vietų man vis pritrūkdavo. Ką gi, pasaulio čempionate bus įdomu“, – komentavo plaukikas, už pusantros savaitės keliausiantis į stovyklą Ispanijos aukštikalnėse ir ten toliau pratęsiantis pasirengimą pasaulio čempionatui.

Per tris pasaulio taurės etapus D. Rapšio sąskaitoje susikaupė trys sidabro ir trys bronzos apdovanojimai. Sėkmingiausias panevėžiečiui buvo būtent paskutinis etapas Indianapolyje, kur jis finišavo antras tiek 200 ir 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyse, tiek 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje.

„Rezultatai palaipsniui kilo – jeigu būtų dar keli etapai, manau, būčiau dar pasistūmęs į priekį. Tai tik patvirtina, kad tokios varžybos yra labai reikalingos“, – svarstė D. Rapšys.

Vyrų bendroje įskaitoje jis buvo aštuntas ir papildė savo piniginę 25 tūkst. dolerių.

Pirmuoju klasifikuotas Trinidado ir Tobago plaukikas Dylanas Carteris, antrą vietą užėmė amerikietis Nicas Finkas, trečią – Pietų Afrikos Respublikos atstovas Chadas le Closas.

Pasaulio čempionate Australijoje R. Meilutytei ir D. Rapšiui kompaniją turėtų palaikyti Kotryna Teterevkova ir Andrius Šidlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)