Iki birželio 29 d. D Tušlaitė bus Lietuvoje, o liepos 1-10 d. jau dalyvaus „Giro d‘ Italia“ daugiadienėse lenktynėse.

„Pagrindinis mano tikslas per šias lenktynes - gerai pasitreniruoti, gauti naudingų pamokų kalnuose. Viename kitame etapuose norėčiau užimti prizinių vietų. Po „Giro d‘ Italia“ varžybų vyksiu į Kolumbijos aukštikalnes rengtis olimpinėms žaidynėms“, - sako antrus metus iš eilės Lietuvos grupinių lenktynių čempione tapusi D. Tušlaitė.

– Pagaliau išsipildė tavo svajonė, iškovojai kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

– Tikrai labai džiaugiuosi, dalyvauti olimpinėse žaidynėse buvo mano didžiausia svajonė. Ji jau buvo nutolstanti, nes patyriau rankos traumą. Beliko vos vienas mėnuo rinkti reitingo taškus, atsirado įvairiausių abejonių.

Siekiant olimpinio kelialapio labai daug padėjo treneris Valerijus Konovalovas ir dviratininkės Silvija Latužaitė, Edita Janeliūnaitė, Rasa Leleivytė, Žavinta Titenytė, Justina Jovaišytė, Ieva Jakubonytė.

– Negi taip greitai pavyko išsigydyti alkūnės traumą?

– Ranka dar nėra visai sugijusi, kaip sako gydytojai, trauma mane kamuos apie metus, nes į rankos vidų įdėta metalinis sutvirtinimas. Kai pradėjau dalyvauti varžybose, kaulas buvo sugijęs tik 80 proc. Nedariau rentgeno, bet, tikiuosi, dabar tas kaulas jau sugijo.

Labai bijau kristi, todėl per varžybas važinėju su rankos įtvaru. Per Lietuvos čempionato atskiro starto lenktynes jo neprireikė, bet per grupines varžybas lenktyniavau su įtvaru.

– Dviračių specialistai kalba apie ypač sunkią olimpinę trasą Brazilijoje, ar ji tavęs nebaugina?

– Kol kas su ilgais kalnais labai „nedraugauju“, bet jų ir nebijau. Tačiau man trūksta to "kentėjimo" juose. Turėsiu puikią progą gerai pasitreniruoti kalnuose per „Giro d'Italia“ lenktynes. Kita puiki proga patobulėti kalnuose – pratybos aukštikalnėse Kolumbijoje, kur netruks įvairaus dydžio kalnų.

– Per olimpinių žaidynių grupines lenktynes būsi vienintelė dviratininkė iš Lietuvos, tau teks didžiulis ir fizinis, ir psichologinis krūviai, nes distancijoje niekas nepadės. Ar esi pasirengusi tokiems iššūkiams?

– Mes, Lietuvos dviratininkės, šiuo metu nesame tokio aukšto lygio, kaip olandės ar anglės, todėl distancijoje turėsiu akylai stebėti lenktynių lyderes, jų stengsiuosi nepaleisti iš akių.

Darysiu tą, ką ir jos darys. Jei kartu su jomis atitrūksiu nuo grupės ar atvažiuosiu į finišą, tada jau pati kažką strateguosiu.

– Jeigu kartu atvažiuosi į finišą, turėsi nemažų galimybių užimti aukštą vietą, kadangi tave būtų galima priskirti prie sprinterių?

– Nesu tokia greita, kaip kai kuriuos pasaulio dviratininkės, bet gerai finišuoti galiu. Per Lietuvos atskiro starto lenktynes praėjusiais metais buvau trečia, o šiemet jau laimėjau sidabro medalį.

Per olimpines žaidynes grupinių lenktynių favoritės – Olandijos, Anglijos, Italijos, Australijos dviratininkės.

– Būtum labai labai laiminga, jeigu Rio užimtum...

– ...jei patekčiau į 15-uką.