1. Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės sidabras II-o diviziono A grupėje.

Metus skambiu akordu baigė Lietuvos dvidešimtmečių rinktinė, kuri Vengrijoje pasaulio čempionato II-o diviziono A grupėje užėmė antrąją vietą ir iškovojo sidabrą. Lietuviai buvo netoli ir pakilimo į aukštesnį divizioną – pritrūko gerai sužaisto vieno kėlinio su čempionato šeimininkais vengrais. Tiek žaidėjai, tiek komandos štabas pripažino, jog tokiomis geromis sąlygomis ledo ritulio komanda seniai berungtyniavo, tad ir rezultatas neprastas. Tiesa, kas kitais metais rinktinėje keis paskutiniuosius metus Lietuvos spalvas gynusius Danielių Bogdziulį, Aimą Fiščevą, Maurą Baltrukonį, lieka neaišku.

2. Aimo Fiščevo šeši įvarčiai pasaulio čempionato rungtynėse su Estija

Tik paskutiniu momentu patekęs į rinktinę A. Fiščevas 2013–ų pavasarį Donecke lemiamose vyrų rinktinės rungtynėse su Estija dėl teisės ir šiemet žaisti I-o diviziono A grupėje įmušė net šešis įvarčius ir taip įsirašė savo pavardę į ledo ritulio istoriją. Per 21:01 min. pelnęs šešis įvarčius žaidėjas tai padarė debiutiniame čempionate, o tris įvarčius iš eilės jis pelnė per 3:36 min. Šie rezultatai yra geriausi ledo ritulio istorijoje kaip rinktinės debiutanto pasirodymas. A. Fiščevo marškinėliai oficialiai pakabinti Toronte, ledo ritulio šlovės muziejuje.

3. Suteikta teisė Lietuvai rengti 2014-ų pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybas

Sėkminga ledo ritulio funkcionierių veikla neliko nepastebėta. Ledo ritulio aistruoliai pažymėjo čempionatą rengimą Lietuvoje kaip nemenką šalies ledo ritulio laimėjimą. 2009-aisiais toks čempionatas nugramzdino į dugną Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) laivą, tačiau LLRF funkcija perėmusi ir šalies ledo rituliui diriguojanti

Nacionalinė ledo ritulio lyga tikisi ne tik nekartoti pirmtakų klaidų, bet ir uždirbti vieną kitą litą ledo ritulio vystymui. Vienas iš įdomesnių čempionato aspektų yra tas, jog balandžio 20-26 dienomis, kuomet vyks čempionatas, pirmą kartą yra šansas pamatyti Dainių Zubrų žaidžiantį su Lietuvos rinktinės marškinėliais gimtinėje. Pats D.Zubrus yra oficialiai pažadėjęs apsivilkti rinktinės marškinėlius, jei tik New Jersey „Devils“ klubas nepateks į atkrintamas varžybas. Kol kas klubo šansai žaisti ten labai migloti.

4. Tado Kumeliausko kontraktas su Suomijos Turku TPS klubu

Tadas Kumeliauskas pernai beribį Kazachstaną pakeitė į kaimyninę Suomiją ir atsidūrė ne tik arčiau namų, bet ir arčiau aukšto lygio ledo ritulio. Suomijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis Turku TPS klubas yra tapęs šalies čempionu, tačiau pastarųjų metų rezultatai nedžiugina. Tačiau lietuvis pastaruoju metu žaidžia puikiai ir džiugina ne tik klubo, tačiau ir Lietuvos rinktinės gerbėjus.

5. Elektrėnų „Energijos“ dalyvavimas Baltarusijos čempionate

Nuolat per kaimynines šalis „keliaujanti“ Lietuvos komanda yra šalies ledo ritulio lygio įkaitė. Elektrėnų klubo vadovai priversti kasmet sukti galvas kur žaisti komandai, mat Lietuvoje vietiniame čempionate ekipai tiesiog nėra kas veikti. „Energija“ nuolatos buvo pagrindinė tiekėja Lietuvos rinktinei, o ir dauguma Lietuvos rinktinės legionierių kilę iš šios ekipos, tad žaidimas antrojoje pagal pajėgumą Baltarusijos lygoje ir nemažas laimėjimas šalies ledo rituliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)