Nuo pat pirmųjų akimirkų „Liūtai“ dominavo aikštėje. Jau trečiąją minutę grumtynių saugas anglas Alexas Corbisiero pelnė įskaitinius 5 taškus. Kitas gynėjas Leighas Halfpenny dar realizavo keturis baudos smūgius iš keturių. Tuo metu australai, rungtynių pradžioje atrodę vangiai, kiek suaktyvėjo rungtynių pabaigoje ir pelnė kelis svarbius taškus bei į pertrauką išėjo atsilikdami ne taip ir daug - 10:19.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo šeimininkai. Pora taiklių jų baudos smūgių sumažino atsilikimą iki 3 taškų. Vis dėlto britai ir airiai neleido pasikartoti apmaudžiam antrojo susitikimo scenarijui ir žaibiškai atsakė taškais: 51-ą minutę L. Halfpenny pataikė baudos smūgį ir netrukus prasidėjo kamuolio prispaudimų serija.

Tas pats L. Halfpenny lemiamą akimirką kamuolį perdavė prabėgančiam saugui Jonathanui Sextonui, kuris sugebėjo pasižymėti prie vartų. Kitą rezultatyvų „Liūtų“ išpuolį taip pat pradėjo L. Halfpenny. Jis įveikė atsitraukti nespėjančią australų gynybą. Paskutinę rezultatyvią ataką surengė medicinos mokslų daktaras Jamie Robertsas. Po skiriamųjų grumtynių kamuolį gavęs jis žaibiškai perskrodė šeimininkų gynybą ir padėjo tašką pergalingame Britanijos ir Airijos Liūtų ture po Australiją.

Primename, kad pirmąjį susitikimą britai ir airiai laimėjo 23:21, o antrąjį pralaimėjo 15:16. Kitas „Liūtų“ turas po pietų pusrutulį numatytas po ketverių metų. 2017-aisias jie bandys įveikti Naująją Zelandiją, kurią per 125 metų istoriją pavyko nurungti tik kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)